13 veidrat põhjust, miks lennud on hilinenud

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennu hilinemine
Lennu hilinemine Foto: SCANPIX

Lendude hilinemine ei ole just väga haruldane, kuid siiski toob see endaga kaasa üsna palju peavalu.

Tavaliselt hilinevad lennud ilmastikuolude tõttu või tehnilistel põhjustel. Telegraph on kokku pannud aga nimekirja veidratest põhjustest, miks on lennud hilinenud.

1. Juust küpsisega - United Airlines'i lend pidi suunduma Roomast Chicagosse, kuid piloot oli sunnitud tegema vahemaandumise Belfastist, sest üks ühendriikidest pärit reisija hakkas meeskonnaliiget mööda lennukit taga ajama, kui viimane keeldus talle serveerima juustu küpsisega. Pärast tagaajamise lõppu ei allunud ta meeskonna korraldustele ning ähvardas ka kaasreisijaid.

2. Näljane piloot - Air India naissoost piloot Smiriti Trehan keeldus õhkutõusmast, kui ta sai teada, et lennufirma on tema marsruuti muutnud. Algselt pidi piloot lendama Mumbaist läbi Jodphuri New Delhisse, kuid lennufirma soovil oli vahemaandumine ära jäetud ja lend pidi toimuma otse. Piloot oli aga juba ette tellinud Jodphuri kuulsa tunnusroa, mille restoran pidi talle lennujaama toimetama, mistõttu keeldus ta ka õhku tõusmast enne, kui ta saab teha ka vahemaandumise Jodphuris.

3. Isetehtud lennuk - 1982. aastal ehitas entusiast Larry Walters endale aiatoolist ja 45st heeliumiga täidetud ilmajaama õhupallist ise lennuki, millega ta tõusis lausa 4,5 kilomeetri kõrgusele, kuid triivis ka Los Angelese lennujaama kohale, mis põhjustas suure kaose sealses lennugraafikus.

4. Presidendi soovid - endine Ameerika Ühendriikide president Bill Clinton olevat põhjustanud mitme lennu hilinemise, sest ta soovis, et ta juuksur lõikaks ta juuksed lennuki pardal enne õhkutõusu ära.

5. Närviline stjuardess - American Airlinesi stjuardess hakkas vahetult enne õhkutõusu pardamikrofoni rääkima, kuidas lennukil on tehnilised probleemid ja suure tõenäosusega see lennuk kukub alla. Kolleeg üritas küll olukorda pehmendada, kuid reisijad olid niivõrd endast väljas, et lennuk tuli tagasi väravasse suunata.

6. Telefonilaadija tualetis - lend pidi suunduma Istanbulist New Yorki, kuid piloot oli sunnitud tegema vahemaandumise Dublinis, sest meeskond oli leidnud tualetist pistikusse pandud kummalise seadme. Tegu oli siiski vaid ühe reisija seadeldisega, millega ta üritas oma telefoni laadida. Küll oli ta otsa pannud habemeajamismasinatele mõeldud pistikusse, mistõttu oli see stjuardessides kahtlust tekitanud.

7. Ummistunud tualett - Ameerika Ühendriikide siselennul pidi piloot tegema katkise tualeti pärast hädamaandumise, sest üks pott oli niivõrd ummistunud, et terve lennuk haises. Avalikkuse ette tuli juhtum tänu Guns n'Rosesi kitarristile, kes lennukis viibis ning hiljem ka sellest olukorrast sotsiaalvõrgustikus kirjutas. Ummistuse autorit ei suudetudki leida.

8. Maod lennukis - kuigi see kõlab kui ühe tuntud filmi stsenaarium, siis Austraalias just nii läkski. Siselennul transporditi 12. püütonit, kuid maandumisel ei suudetud nelja neist enam leida, mistõttu jäid ära kaks järgnevat lendu. Pärast pikki otsinguid ei suudetudki neid kahte kunagi leida.

9. Väike kutsikas - New Yorki La Guardia lennujaamast hilinesid kõik lennud, kui väike kutsikas oli oma puurist vahetult enne lennukile laadimist plehku pannud. Töötajad ajasid loomakest mööda lennujaama 20 minutit taga. Sarnane juhtum leidis aset ka Manchesteri lennujaamas ning ka siis pidid mitmed lennukid õhkutõusu ootama kuni koer kinni püüti.

10. Gerard Depardieu - lend Pariisist Dublinisse hilines kaks tundi, sest kuulus prantsuse näitleja otsustas põrandale urineerida. Lennuk ootas parajasti õhkutõusuraja alguses luba teele asuda, kui mees nõudis, et tal lubataks tualetti kasutada. Seda tal siiski teha ei lubatud, mistõttu otsustas ta maha pissida. Väidetavalt oli Depardieu purjus.

11. Liiga raske lennuk - easyJeti lennukil ei lubatud õhkutõusta, kuna see oli liialt raske. Väidetavalt maksid reisijad neljale inimesele, et nad lennukist lahkuksid ja seega lennuk mahuks lubatud kaalu piirmääradesse.

12. Põgenenud saarmad - pagasiruumist plehku pannud kaks saarmast põhjustasid ühe Ühendriikide siselennu hilinemise. Reisijad arvasid, et pardameeskond teeb nalja, kuni nad nägid ringi jooksvaid saarmaid. Loomakeste kinnipüüdmine võttis aega, mistõttu lend ka hilines.

13. Kilpkonnad - mõni aasta tagasi seiklesid kilpkonnad New Yorkis JFK lennujaamas õhkutõusurajale otsides sobivat kohta paaritumiseks, mistõttu pidi lennujaam selle raja tunniks ajaks sulgema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles