Siia ehitatakse üks maailma suurimaid lennujaamasid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turkish Arilinesi lennuk
Turkish Arilinesi lennuk Foto: SCANPIX

Kuigi Türgis on turistide hulk pärast sealseid terrorirünnakuid oluliselt vähenenud, siis on just Istanbul linn, kuhu ehitatakse üht maailma suurimat lennujaama. 

Uues Istanbuli lennujaamas on kuus õhkutõusu- ja maandumisrada ning kokku saab sealt tulevikus lennata 350 erinevasse sihtkohta. Eeldatavasti hakkab aastas lennujaamast läbi käima 200 miljonit turisti, vahendab Telegraph.

Esialgu plaanitakse, et lennujaama külastab 90 miljonit turisti. Võrdluseks, Londoni Heathrow lennujaama külastas 2014. aastal 73,4 miljonit turisti. Kõige rahvarohkeim lennujaam on hetkel Hartsfield-Jackson Atlanta rahvusvaheline lennujaam, mida väisab aastas 94 miljonit inimest.

Lisaks soovivad Istanbuli lennujaama projekteerijad ehitada ka ostlemiseks maailma kõige suurema käibemaksuvaba ala, kuhu soovitakse kokku pressida 400 erinevat kaubamärki. Lennujaama alale tulevad ka büroohooned, lennujaamahotellid, mošeed, meditsiini- ja konverentsikeskused.

Praegu on Istanbulis kaks lennujaama, Atatürki lennujaam, kus käib 45 miljonit reisijat aastas ning Sabiha lennujaam, mida külastab samal ajaperioodil 15 miljonit inimest.

Veel planeeritakse hiiglaslike lennujaamade ehitust Mexico Citysse, kus loodetavasti hakkab kunagi käima vähemalt 120 miljonit inimest aastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles