Pariisis näeb varsti üht parimat kunstikollektsiooni

Johanna Vahuri
, travel portal editor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bourse de Commerce
Bourse de Commerce Foto: SCANPIX

Maailma üks suuremaid erakollektsioone läheb varsti Pariisis näitusele, teatas täna üks prantsuse miljardäre.

Francois Pinault, luksuskaupade mogul, võtab üle ühe Louvre'i lähistel asuva hoone, et panna väljanäitusele oma 1,2 miljardi euro väärne kunstikollektsioon. Tegu saab olema modernse kunsti muuseumiga ning Pariisi linnapea sõnul on see suurepärane kingitus, vahendab France24.

Pinault on kokku kogunud teosed alates Mark Rothkost kuni Damien Hirstini, mida ta praegu näitab erinevates muuseumites Veneetsias. Pariisis ei ole ta seni näitust avanud, sest ei ole suutnud leida selleks sobivad paika.

Uus muuseum avatakse Bourse de Commerce'i hoones, mis jääb Pinault' perekonna käsutusse 50 aastaks. Küll peab rikkur selle enne avamist ka renoveerima. Eeldatavasti avatakse näitus külastajatele 2018. aastal.

Viimastel aastatel on Pariis üritanud taas tuua end modernse kunsti pealinnana kaardile. Sellele on suuresti kaasa aidanud ka Prantsusmaa rikkaim mees, Bernard Arnault, kes samuti oma kollektsiooni näitusele pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles