Kõige tüütumad asjad, mida lennukis teha (1)

Johanna Vahuri
, travel portal editor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine sisenemas lennukisse
Naine sisenemas lennukisse Foto: SCANPIX

Ilmselt kõik, kes on lennanud, on lennukis kokku sattunud mõne tüütu reisijaga, kes ehk niigi ebameeldiva olukorra veel hullemaks muudab.

Palju on ilmselt neid asju, mis kaasreisijad ärritavad, sest inimesed ning nõudmised on erinevad. Küll on aga terve nimekiri ka tegevustest, mida isegi pardameeskond ei kannata. Express tegi meeskonnale kõige vastumeelsematest käitumistest nimekirja.

1. Ära jää pardale mineku ajal koperdama. Kui sul on soov panna oma kott pagasiriiulile, kuid enne soovid sealt välja tõmmata veel raamatu, kõrvaklapid, telefoni, soojad sokid ja muu vajaliku, siis palun ära tee seda siis, kui terve ülejäänud lennuk ootab sinu seljataga. Istu maha, oota kuni ka teised on seda teinud ning seejärel saad oma asjad kotist võtta.

2. Ära muutu agressiivseks. Pardaleminek on tihti närviline tegevus, sest satud kitsastesse tingimustesse, sa ei tea, kus su koht on ning sa võid sattuda veel kellegi võõra kõrvale istuma. Samuti on see närviline aeg ka pardameeskonnale, sest lisaks uutele klientidele peavad nad suhtlema ka lennujaama töötajatega, toitlustusfirma ja paljude teistega. Kui keegi reisijatest peaks hakkama midagi kangekaelselt nõudma ja muutuma agressiivseks, siis on stjuardessidel lihtsam see tülitekitaja lihtsalt maha tõsta.

3. Ära bloki vahekäiku. Vahekäik peab alati asjadest vaba olema, et nii pardameeskond kui ka kaasreisijad saaksid vabalt liikuda. Ette on tulnud juhuseid, kus üks reisija on teise reisija pagasi pärast komistanud ning kukkunud näoli vastu mõne istme käetuge, mis on põhjustanud üsna märkimisväärseid vigastusi.

4. Pea meeles, et lennuk ei ole magamistuba. Paljud soovivad lennukis teha asju, mis on sobilikud vaid koduseinte vahel. Nii üritavad paarikesed tihti tualetti hiilida või õnnestub mõnel reisijal end lihtsalt liialt täis juua ning seejärel kõiki solvama hakata.

5. Pärast lennuki maandumist ära kiirusta. Kõigil on kuhugi vaja jõuda. Kõik tahavad kitsast lennukist ruttu pääseda, kuid see, et teed oma turvavöö lahti veel siis, kui lennuk liigub, ei kiirenda seda protsessi kuidagi. Kui oled aga ruttamas järgmisele lennule ning sinna hiljaks jäämas, siis teavita sellest pardameeskonda, nad suudavad sind tavaliselt aidata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles