10 populaarsemat linna mesinädalate veetmiseks Euroopas

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorpaar
Noorpaar Foto: SCANPIX

Tihti seostatakse mesinädalatega mõnd reisi võimalikult kaugele, kuid tegelikult on ka Euroopas palju romantilisi ning maalilisi kohti, kus eriline puhkus veeta.

Independent ja RoutePerfect.com on kokku pannud nimekirja kõige populaarsematest mesinädalate sihtkohtadest. Populaarsuse väljaselgitamiseks on uuritud 900 000 erinevat puhkust.

Reisijate sõnul on nende meelispaikadeks romantilise arhitektuuriga Ida-Euroopa linnakesed, Itaalia rannikukülad ning kirevad rannakuurordid Hispaanias.

1. Rooma, Itaalia - Itaalia pealinn Rooma, oma tihedalt asetsevate väljakute ning romantiliste piirkondadega lausa kutsub noorpaare avastama. Veel lihtsamaks teeb linnaga tutvumise asjaolu, et kõige mugavam on seda teha just jalgsi, mistõttu võib tõepoolest minna sinna, kuhu jalad viivad.

2. Pariis, Prantsusmaa - teadagi on tegu maailma armastuse pealinnaga, mis lausa õhkab romantikat. Nii on võimalik värsketel abielupaaridel võtta ette mõni jalutuskäik ilusatel väikestel tänavatel või teha piknik ühes paljudest Pariisi parkidest. Loomulikult ei jää kaugele ka kuulus Versailles'i loss, kus ka Marie Antoinette kunagi aega veetis.

3. Veneetsia, Itaalia - kindlasti üks Euroopa romantilisemaid sihtkohti. Kuigi gondlisõit pakub lõbu kõikidele turistidele, siis võib kindel olla, et üsna palju näeb paatides ka just paarikesi.

4. Amsterdam, Holland - kuigi Amsterdam ning terve Holland on pigem tuntud kui peopaik ning üldiselt peetakse seda sobilikuks pulma-eelsetele pidustustele, siis tegelikult on linn üsna populaarne ka mesinädalate pidamiseks. Ka seal on romantilised kanalid ning rattaga mööda kitsaid tänavaid sõites võib leida sealt just selle, mida mesinädalatel vaja.

5. Barcelona, Hispaania - Barcelonat hinnati värskete abikaasade hulgas just seetõttu, et selles piirkonnas saab nautida nii linna- kui rannapuhkust.

6. London, Inglismaa - London on meelispaigaks neile paaridele, kes otsivad puhkuselt peamiselt kultuurilist elamust. Londonis leidub rohkelt erinevaid muuseume, mitmed neist ka tasuta. Samuti on seal ohtralt erinevaid turgusid ning parke, kus head-paremat nautida.

7. Cinque Terre, Itaalia - Itaalia pärl, millest enamik inimesi midagi kuulnud ei ole. Värvikirevate majadega väikesed külakesed on ideaalsed romantiliseks puhkuseks. Kuigi päeviti on seal turiste üsna palju, siis õhtuti on seal rahulik, mis annab ideaalse võimaluse imehea õhtusöögi nautimiseks.

8. Praha, Tšehhi - Praha pakub külastajatele imelisi vaateid nii jõgedele kui mitmetele parkidele. Õhtupimeduses süüdatakse romantilised linnatuled, mille lummust ühelt paljudelt sildadelt on võimalik nautida.

9. Viin, Austria - elegantsed kohvikud, Baroki arhitektuur ja luksuslikud ooperimajad on Viini tunnuseks, mis kutsuvad sinna iga aasta tuhandeid noorpaare.

10. Firenze, Itaalia - ilmselt pole üllatuseks, et taas üks Itaalia linn siia nimistusse jõudis, sest kogu see riik õhkab romantikat. Nii on ka Firenzel pakkuda meeliülendavat Vahemere kööki, külluslikke kunstikollektsioone ja romantilisi vaateid üle linna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles