Põhjus, miks inimesed on lennukites tigedad

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihased inimesed
Vihased inimesed Foto: SCANPIX

Reisijaid on igasuguseid, kuid ilmselt on kõik oma teel kohanud mõnd eriti tigedat inimest, kes kohe millegagi rahul ei ole.

Üks põhjus, miks inimesed muutuvad lennukile astudes tigedaks, on ebavõrdsus. Uuringust selgus, et tavaklassi reisijad, kes pidid lennukisse sisenema läbi äriklassi, vihastasid teiste peale 2,18 korda suurema tõenäosusega, vahendab news.com.au.

Kui inimesed tunnevad, et nad ei ole teistega võrdsed, võivad nad palju kergemini ägestuda, selgitas üks uurigu läbiviijatest. Siiski ei ole tavaklassi reisijad ainukesed, kes vihastada võivad. Selgus, et kui teise klassi reisijad kõnnivad läbi äriklassi, ärritab see lisaks möödujatele ka äriklassi reisijaid.

Kui kõrgema staatusega inimesed on oma positsioonist ühiskonnas teadlikud, siis muutuvad nad tihti ebasõbralikuks ning teiste suhtes tõrjuvaks, lisas töö autor.

Siiski ei olnud ägestumised sagedased. Iga 1000 reisija kohta vihastas teiste peale keskmiselt vaid 1,58 inimest tavaklassis ning äriklassis 0,31 inimest. Nende kahe reisijategrupi vaheline erinevus seisnes veel ka selles, et tavaklassis tuli ette rohkem emotsionaalseid tundepuhanguid nagu paanikahood, kuid äriklassis pidi pardameeskond silmitsi seisma pigem vihaste või purjus klientidega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles