Piisonivasikale, kelle turistid autosse toppisid, tehti eutanaasia

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisoni vasikas
Piisoni vasikas Foto: Facebook

Eelmisel nädalal panid turistid piisonivasika oma autosse, kuid nüüd tuli loomake tappa, kuna kari ei võtnud teda enam omaks.

Isa ja poeg korjasid Yellowstone'i rahvuspargist üles vastsündinud piisonivasika ning panid ta oma auto pagasiruumi, sest neile tundus, et loomakesel on külm ja ta on suremas. Hiljem vabastasid pargivahid piisoni, kuid kari teda enam omaks ei võtnud, vahendab The Guardian.

Yellowstone'i töötajat tegid mitu katset, et loomake taas vastu võetaks, kuid siiski see ei õnnestunud. Seetõttu otsustasid pargivahid teha vasikale eutanaasia, sest ta seadis pidevalt turistidele ning autodele lähenedes ohtu nii enda kui ka teiste elu.

Turistid on varemgi pargis reeglite vastaselt käitunud. Eelmisel kuul üritas üks naine piisonit patsutada ning sellest ka selfisid teha. Möödunud suvel sattus sääraste juhtumite tõttu haiglasse neli inimest.

Pargivahid panevad inimestele südamele, et keeldudest üleastumine ei ole ohtlik ainult turistidele, vaid nagu ka vasikaga juhtunust näha, siis loomadelegi. Kõikidest pargielanikest tuleks hoida vähemalt 23 meetri kaugusele ning huntidest ja karudest isegi 91 meetri kaugusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles