London leidis kodututele omapärase rakenduse

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu
Kodutu Foto: Scanpix/AFP

Ida-London on nagu meie Kalamaja, täis trendikaid noori, hubaseid kohvikuid ja populaarseid restorane ning nüüd leidsid ühe kohviku omanikud omapärase rakenduse veel ka kodututele.

Second Shot kohviku juhtkond on hakanud kohvimeistritena tööle võtma just kodutuid, et muuta kohalike arusaama kodututest, vahendab Lonely Planet.

Kohviku eestkõneleja Julius Ibrahim rääkis, et nad maksavad kodututele ka tasu, olgugi, et väikest. Ibrahim tunnistab, et selline lahendus ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlik, sest kodutuid on palju ja palka nad palju ei saa, kuid ta loodab, et see projekt aitab hammasrataste vahele jäänud inimesi tagasi reele saada ja tööturule siseneda.

Selliseid projekte on Londonis käivitatud veelgi, kõik eesmärgiga aidata kodutuid. Nii õpetab üks teine kohvik välja ettekandjaid, et seeläbi kodututel hiljem lihtsam tööd leida oleks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles