Miljonid ämblikud katsid terve linna paksu võrguga

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äblikuvõrk
Äblikuvõrk Foto: SCANPIX

Lisaks Lääne-Euroopale on praegu suured üleujutused ja tugevad vihmasajud ka Austraalias Tasmaanias, mistõttu on ämblikud pagenud puulatvadesse.

Väikesed mustad ämblikud kolisid puulatvadesse ning on teinud nende vahele suured siidised võrgud. Maa-ala, kus ämblikud pesitsevad, on umbes 800 meetrit pikk, vahendab National Geographic.

Latvade vahele tõmmatud niidid tekitavad kuumaõhupalli efekti, rääkis arahnoloog Todd Blackledge. Seega ämblikud lähevad sinna, kuhu iganes tuul neid kannab. Nii laiendavad nad tavaliselt oma liigi haaret, kuid seekord põgenevad nad ebasobilikust piirkonnast.

See, et hetkel on Launcestoni linna kohal nii tugev niidivõrgustik, viitab sellele, et ämblikel ei ole õnnestunud edukalt põgeneda ja nad jätkavad proovimist.

Kuigi nähtus on väga haruldane, ei ole see siiski esimene kord, kui ämblikud on ette võtnud niivõrd erakordse teekonna. Varasemalt on seda juhtunud nii Austraalias, Ameerika Ühendriikides kui isegi Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles