Video: Loch Nessi koletis võis end viimaks ilmutada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav pilt Loch Nessist
Väidetav pilt Loch Nessist Foto: Scanpix/AP

Loch Nessi koletise ümber on erinevaid legende räägitud juba aastasadu, kuid nüüd väidab üks turist, et tal õnnestus tõepoolest elukat näha.

Turist Tony Bligh' väitel nägi ta tõepoolest Loch Nessi koletist ning sai ta ka filmilindile. Videost on näha, kuidas veest ilmuvad välja korraga viis küüru, vahendab Daily Mail.

Kohalikud on siiski veendunud, et tegu on kõigest lainete või optilise illusiooniga. Bligh väitis, et kuna küürud olid täpselt ühekõrgused ja võrdse vahega, ei saanud see olla lihtsalt illusioon. Siiski lisas ta, et usub loogikasse ning seega oli ilmselt tegu lainetusega.

Kuuldused Loch Nessi koletisest Šotimaal on ringi liikunud juba kuuendast sajandist. Legend sai alguse ühest Iiri mungast, kes nägi, kuidas kohalikud matsid meest, keda oli rünnanud veekoletis. Esimest korda jõudis Nessie-nimelise koletise nägemine dokumentidesse 1933. aastal, kui George Spicer väitis, et nägi looma teed ületamas.

Kuigi aastate jooksul on Nessiet palju nähtud, siis enamiku puhul on suudetud tõestada, et tegu oli siiski millegi muuga. Teadlased ei ole samuti suutnud tõestada, et järves elaks keegi eriskummaline. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles