Unustage suured varemed, Itaalias kogub populaarsust kassirand

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid
Kassid Foto: SCANPIX

Sardiinial asub kasside varjupaik, mis on enda alla võtnud terve ranna. Sinna on tee leidnud ka turistid, kes seal tihti kiisudega mängimas käivad ning neid hellitavad.

TripAdvisori reisileheküljel on see juba reisijate hinnangul tervel Sardiinial populaarsuselt seitsmes vaatamisväärsus. Ühtlasi on nad saanud leheküljel väga palju viie tärni hinnanguid, mistõttu on neile antud ka TripAdvisori üks olulisemaid autasusid, oivalisuse sertifikaat, vahendab The Local.

«Inimestele meeldivad kassid ning neile meeldivad rannad, seega see peab olema edukas,» rääkis varjupaiga asutaja Andrea Atzori. Tavaliselt kassid küll kardavad vett, kuid kuna need kassid on kasvanud üles mere ääres, siis neil veega probleeme ei ole, lisas ta.

Kassid on sealsetel randadel luusinud juba terve sajandi. Esimesed kiisud tõid sinna kohalikud kalamehed, kes soovisid aina suurenevale näriliste probleemile lahendust. Nüüd elab seal umbes 60 kassi, kellest vähemalt pooled on sinna viidud kõige esimeste kasside järeltulijad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles