Keelatud Linnas hakatakse maju lammutama

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelatud Linn
Keelatud Linn Foto: SCANPIX

Hiina ametivõimud otsustasid, et Pekingi peamine vaatamisväärsus, Keelatud Linn, peab saama oma esialgse kuju, mistõttu lõhutakse seal maha kõik modernsed hooned.

Keelatud Linn on iidne hoonetekompleks, mis oli kunagise Hiina imperaatori koduks ning sealt juhiti terve impeeriumi käekäiku. Tuleval kolmel aastal lõhutakse ära aga kõik modernsed ehitised, mida seni on kasutatud äripindade ja laohoonetena, vahendab Lonely Planet.

Kokku lõhutakse ära 15 000 ruutmeetri ulatuses hooneid ning kõik kontorid ning laod viiakse iidse linna seintest väljapoole. Modernsete hoonete eemaldamine on osa suuremast plaanist avada külastajatele rohkem ajaloolisi paiku.

Selle aasta lõpuks on eeldatavasti külastajatele avatud juba üle kolme neljandiku 160 000 ruutmeetrisest alast. Ühtlasi hakati piirama külaliste arvu, et paremini säilitada sealseid aardeid. Kui varem võis ette tulla päevasid, kus külastajad oli üle 100 000, siis nüüd pääseb linna uudistama päevas maksimaalselt 80 000 turisti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles