Maailma kõige veidramad ekskursioonid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandad
Pandad Foto: SCANPIX

Ekskursioonide valik on lõputult lai ja nii ei pea piirduma vaid klassikaliste vanalinnade külastamisega vaid võib proovida hoopis midagi erilisemat. 

Tihti pannakse kokku pikemaid ekskursioone ühildades omavahel mõned kokkusobivamad asjad ja tegevused. Nii saab minna safarile ja samal ajal matkata või külastada ooperit ning nautida kohalikku veinikultuuri. Mõned ühendid on aga hoopis omapärasemad, vahendab Telegraph.

1. Delfiinid ja jooga - Mosambiigis on võimalik 10-päevase ekskursiooni jooksul ühildada Vinyasa jooga, delfiinidega ujumine ja vabasukeldumine. Selleks ei pea olema ühegagi neist varem tegelenud, kohalikud giidid õpetavad selgeks kõik vajaliku.

2. Jaapani teppimine - kuigi teppimine on ka meil üsna tuntud käsitöövorm, siis Prantsusmaal on võimalik seda teha Jaapani stiilis.

3. Panda ja tennis - Hiinas on võimalik ühe piletiga käia pandasid kaisutamas ning hiljem minna vaatama ka ATP turniiri poolfinaali ning finaali. Lisaks kuulub ekskursiooni hinda veel ka külastuskäik Hiina kolme peamise vaatamisväärsuse, Hiina müüri, Keelatud Linna ja Terrakota sõdurite, juurde.

4. Loodus ja gangsterid  - Panama on asunud usinasti oma endisi kriminaale ühiskonda sulandama. Nii on kõikidel noortel endistel Ciudad de Dios rühmituse liikmetel võimalus olla turistidele giidiks. Lisaks kaunitele loodusmatkadele juhivad noored oma lugudega turiste läbi Panama allilma.

5. Vein ja popmuusika - nädalane ekskursioon Prantsusmaal on pigem laululaager, sest terve selle aja on osalistel professionaalide käe all võimalik õppida erinevaid muusikapalu ning viimasel päeval kantakse need ka uhkelt ette. Lisaks õpitakse seal muusikaajalugu ning külastatakse veinitootjaid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles