5 kõige hirmsamat paika maailmas

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotitempel
Rotitempel Foto: SCANPIX/REUTERS

Tavaliselt tahetakse reisida ikka lõbusatesse ja ilusatesse kohtadesse, kuid omamoodi vaatamisväärsed on ka hoopis hirmsad paigad.

Hirmsaid paikasid on maailmas palju, alustades rottide vallutatud templist ning lõpetades maosaarega. BBC on kokku pannud nimekirja mõnest üsna veidrast ning kõhedast paigast.

1. Inimluudega liustikujärv

1942. aastal leidis üks metsavaht Indiast madala liustikujärve, mis oli ümbritsetud inimsäilmetest. Suve saabudes ja jää sulades tuli järvepõhjast välja veel sadu luukeresid, millel olid kohati veel endiselt küljes nii liha kui juuksed.

Kohalikud ja antropoloogid on käinud välja mitmeid teooriaid alustades maalihkest ning lõpetades rituaalsete enesetappudega. 2004. aastal korraldatud ekspeditsioonil leiti aga, et luukered on päris 9. sajandist. Neid võis jagada kahte gruppi: lähisugulased või suguharu liikmed ning külaelanikud. Neil olid kaasas sõrmused, odad, nahast jalanõud ja bambusest kepid. Peahaavad viitasid aga sellele, et kõik olid surnud täpselt ühte moodi. Kõik inimesed olid saanud mõne ümara asjaga vastu pead.

Seetõttu on teadlaste ametlik arvamus, et 200 kuni 300 inimest, kes järvepõhjas lebasid, surid tõeliselt suure rahetormi tagajärjel. Orus ei olnud neil kuskile peituda ning nii jäidki nad ilma meelevalda.

Luukeresid ei ole seni sealt keegi veel ära viinud ning turistidel on võimalik seda paika ka külastada. Parim aeg selleks on suvel, siis kui ka järvepõhjas olevad säilmed on paista.

2. Maosaar

Ilha da Queimada Grande saarele minek on rangelt keelatud. See asub Brasiilia rannikust kõigest 33 kilomeetri kaugusel, kuid seal on ohtralt mürgiseid madusid. Maosaareks nimetatud paigas elab üle 4000 mürgise isendit kuld-odapea. Liik on looduskaitse all ning jäi saarele lõksu kui järjest tõusev veetase saare maismaast eraldas.

1920. aastal sulges Brasiilia merevägi saare külastajatele, et kaitsta sealseid madusid ja loomulikult ka inimesi madude eest. Maod võivad kasvada üle poole meetri pikkuseks ja neil on kiiresti toimiv mürk, mis võib isegi inimliha sulatada.

Hinnanguliselt on saarel iga ruutmeetri kohta üks madu.

3. Rotitempel

Indias asuv Karni Mata templit külastab igal aastal tuhandeid palverändureid ja uudishimulikke turiste, sest sinna templisse on endale kodu ehitanud 20 000 musta rotti. Külastajad soovivad saada pühade rottide õnnistust.

Legendi kohaselt uppus Karni Mata kasupoeg tiiki ja nii palus Karni surma, et too tema kasupoja tagasi tooks. Surm Yama jäi lõpuks nõusse, kuid vaid tingimusel, et nii kasupoeg, kui ka kõik, kes kuulusid temaga ühte klassi, tulevad tagasi rottidena.

Rotte tuntakse väikeste laste nime all ning neile antakse piima, vilja, kookosekoori ja spetsiaalselt valmistatud maiustusi. Väidetavalt on toidul, mida sealsed rotid on söönud, erilised võimed, mistõttu ka paljud palverändurid võtavad loomakeste jäägid endale.

4. Põrgu Maa peal

1971. aastal soovis grupp Nõukogude Liidu teadlasi uurida lähemalt Türkmenistanis olevat kõrbe, sest nad arvasid, et just sealt leiavad nad naftat. Puurtorni alune maa oli aga maagaasi pärusmaa, mistõttu vajus maapind ühtäkki kokku ning neelas endasse nii puurtorni kui ka teadlaste laagri.

Kartes mürgise gaasi levikut süüdlasid teadlased tekkinud kraatri põlema, nad lootsid, et gaasid hävinevad mõne päeva või nädalaga. Tänaseks põleb 70 meetri laiune ja 30 meetri sügavune kraater endiselt leegiga, mistõttu on see paik saanud ka nimeks Põrguvärav.

5. Kummitavate nukkude saar

Legendi kohaselt uppus üks tüdruk Xochimilco kanalites Mexico Cityst väljaspool. Pärast tema enneaegset surma hakkasid sama kanali saarekese kaldale uhtuma hulgaliselt nukkusid.

Saarevaht oli aga murtud, et ei suutnud tüdrukut päästa ning hakkas seetõttu nukkusid saare puudele riputama. Aastate jooksul on puud täitunud vanade nukkudega. Muuhulgas ripub seal ka nukke kellel puudub mõni jäse või isegi pea.

Kohalikud räägivad, et nukkudes elab uppunud tüdruku vaim ning väidetavalt on kuuldud ka nukkude omavahelist sosistamist.

50. aastat pärast tüdruku uppumist, 2001.aastal, juhtus täpselt samasugune õnnetus ka saarevahiga ning ta suri täpselt samas paigas, kus oli hukkunud ka tüdruk. Sellest hetkest on saarele kokku tulnud tuhandeid külalisi, kes tahavad juba kummitavale kollektsioonile lisa tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles