Horvaatia on hädas rumalate turistidega

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubrovnik
Dubrovnik Foto: SCANPIX/REUTERS

Mitmes paigus maailmas on turistid silma jäänud erakordselt ohtlike selfie'de tegemisega ning nüüd on kord ka Horvaatia käes.

Alles hiljuti kukkus üks 20-aastane Kanada turist Plitvice rahvuspargis 75 meetri kõrguselt kaljult alla ja sai tõsiseid vigastusi, mistõttu on Horvaatia päästeamet kutsunud inimesi üles ettevaatlikkusele, vahendab Lonely Planet.

Noormees eiras keelumärki ning läks barjääri taha paremaid pilte jahtima, kuid libastus ning kukkus. Õnneks pidurdasid tema hoogu mõned oksad, sest vastasel juhul oleks võinud turist surma saada.

Plitvices on selliseid juhtumeid ka varem ette tulnud. Eelmisel aastal kukkus üks pilti tegema läinud naine kaljult alla ning suri saadud vigastusesse. Kolm Korea turisti kukkusid aga fotojahil 30-meetri sügavusesse lõhesse ning neid läks terve päästemeeskond aitama.

Abikutsed sealsele päästeteenistusele on viimase kümne aasta jooksul viiekordistunud ning nüüd tuleb neil turistidele appi tõtata keskmiselt 1200. korral aastas.

Plitvice järvede rahvuspark on Horvaatia üks populaarsemaid vaatamisväärsuseid ning seda külastab umbes 1,3 miljonit turisti aastas. Külastajad peaksid käima mööda laudteed, mis viib läbi ilusate vaadetega pargi. Kõik viimase aja õnnetused on juhtunud aga just siis, kui turistid on teelt kõrvale kaldunud.

Ühtlasi kaaluvad ametivõimud rahvuspargis ebasobilike jalanõude keelustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles