Oht turvalisusele on muutnud reisijate sihtkohaeelistusi

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus
Puhkus Foto: SCANPIX

Ärevad olukorrad ja rünnakud mitmetes maailma paikades panevad reisijaid tegema järjest turvalisemaid ja kaalutletumaid valikuid, mida kinnitab populaarsemate reisisihtkoha eelistuste muutumine. 

«Hiljuti aset leidnud riigipöördekatse on Türki reisimise populaarsust oluliselt langetanud. Traagiline sündmus Nice’is on muutnud inimesed ka sealse regiooni suhtes ettevaatlikuks, kuid need, kellel oli puhkus sinna juba planeeritud, ei ole kiirustanud oma plaane ümber tegema. Saksamaa, Itaalia ja Hispaania suhtes tõrget märgata ei ole,» rääkis Wris Reisibüroo juhatuse liige Krista Esta. 

«Enamik Türgis puhkavaid Eesti inimesi lendavad otselennuga Antalyasse ja sõidavad sealt edasi kuurortidesse, seega Istanbulis ja Ankaras toimuvad sündmused neid ei mõjuta. Kuna olukord kuurortides on rahulik, siis ei ole ka reiside tühistamisi eriti olnud,» kinnitas ka Estraveli pressiesindaja Janika Ritson.

Tulenevalt sellest, et mõningaid piirkondi siiski välditakse, on märgatavalt kasvanud huvi Horvaatia ja Sloveenia vastu. Tänu Nordica otselennule on suurenenud ka ajaloolisesse linna Odessasse reisida soovijate arv. Teist aastat järjest ilutseb aga edetabelite tipus Kreeka, sest eestlased naudivad sealset Vahemere kliimat. Ilus loodus, pikk ajalugu ning head toidud lisavad vaid võlu juurde.

Huvitaval kombel on kasvanud huvi ka Islandi vastu, mida võib selgitada saareriigi üllatava ja särava esitusega jalgpalli EMil. Linnapuhkuse sihtkohtade osas on populaarsust kasvatanud Budapest ja Bukarest, päikesereisidest on armastatumad Bulgaaria, Kreeta ja Korfu.

Perega koos reisides eelistatakse jääda kodule lähemale ning valik tehakse Skandinaavias asuvate sihtkohtade vahel, kus asuvad mitmed teemapargid. Esta sõnul võib populaarsemate seas välja tuua Legolandi Taanis ning erinevad lõbustuspargid Soomes ja Rootsis. Meelsasti külastatakse ka Läti ja Leedu kuurorte, mis pakuvad võimalusi vaheldusrikkaks ja mitmekesiseks puhkuseks vaid mõnetunnise auto- või laevasõidu kaugusel kodust. Samal põhjusel ja soodsa hinnataseme tõttu ostetakse palju ka Peterburi kruiise, mis võimaldavad külastada Venemaad viisavabalt.

Juba on hakatud usinalt broneerima ka aastavahetusereise ning nende sihtkohtade hulgas domineerivad Lõuna-Aafrika Vabariik, Tai, Mehhiko, Maldiivid, Vietnam, Mauritius ja Seišellid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles