Ibizal saab turistide tõttu vesi otsa

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibiza
Ibiza Foto: SCANPIX

Ibizale on sel aastal lennanud erakordselt palju turiste, mistõttu on kohalikud hädas masside haldamisega ja nüüd on oht, et ka vesi saab saarel varsti otsa.

Ibiza on seni olnud väga populaarne just brittide hulgas, kuid pärast hiljutisi sündmusi Türgis, Tuneesias, Egiptuses ja Prantsusmaal oodatakse veelgi suuremat turistide sissevoolu, vahendab Daily Mail.

Saar ei suuda enam rohkem turiste vastu võtta, tunnistas turismiosakonna juht Vicente Torres. Ta lisas, et joogiveevarud on otsakorral ja üle on koormatud ka saare taristu ja meditsiiniasutused.

Praegu on Ibizal kokku peaaegu 100 000 voodikohta turistidele ning lisaks elab saarel ka 13 000 kohalikku. Pealegi on saarekese kanalisatsioonisüsteem puudulik, kuid selle arendamiseks on juba makstud 40 miljonit eurot, rääkis Torres.

Selleks, et turistide tulva kontrollida, kehtestati nii Ibizal kui ka Mallorcal ja Menorcal alates 1. juulist turismimaks. Hind sõltub hotellist, kus peatutakse, kuid keskmiselt tuleb turistil ühe ööpäeva eest välja käia 1,80. eurot

Ametivõimud ütlesid, et tulu, mis maksust saadakse, läheb saare kaitsmiseks ja arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles