Olümpiamängudele mineja reisimeelespea

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiamängud
Rio olümpiamängud Foto: SCANPIX

Kuna Rio de Janeiro olümpiamängud saavad täna avalöögi, soovitab välisministeerium sinna minejatel üle vaadata veel viimased reisisoovitused, et reisil võimalikult ettevalmistunult viibida ning ootamatusi vältida.

Enne reisi tuleks kindlasti kontrollida passi kehtivust ning teha endale selgeks Brasiiliasse reisimise tingimused. Samamoodi peaks tegema reisikindlustuse ning tutvuma terviseriskidega, mida Brasiilia erinevatesse piirkondadesse reisimine endaga kaasa tuua võib.

Sama tähtis on ennast kurssi viia ka riigi reisiinfoga. Välisministeerium soovitab oma reisi kindlasti ka välisministeeriumi kodulehel registreerida, et vajadusel saaks tagada konsulaarabi.

Kuna turvalisuse tagamiseks tõhustatakse Brasiilias julgeolekukontrolli, tuleks reisil ühistranspordiga liiklemisel varuda piisavalt aega.

Juhul kui peaks tekkima probleeme, mille lahendamiseks on vajalik konsulaarabi, siis olümpiamängude ajal on 24/7 valves välisministeeriumi konsul, kes on kättesaadav numbrilt +55 619 9261 9634, samuti toimib konsulaarabi üldnumber +372 5301 9999.

Numbrid võiks salvestada oma mobiiltelefoni ja hoida ka endaga paberil kaasas, et juhul, kui mobiiltelefon on tühi, ära kadunud või varastatud, saaks siiski abi.

Olümpiamängude võõrustajad teevad kõik endast oleneva turvalisuse tagamiseks ning kindlasti tuleks jälgida turvalisuse eest vastutavate isikute juhiseid ja korraldusi. Ka Eesti saatkond jälgib pidevalt olukorda regioonis ning vajadusel informeerib olukorra muutusest piirkonnas viibivaid Eesti kodanikke ja välismaalasi.

Täpsema informatsiooni, vajalikud lingid ja numbrid ning meelespea Rio De Janeiro olümpiamängude külastajale leiab siit.

Välisministeeriumi reisiinfo Brasiiliasse reisimisel leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles