Tansaanias leiti iidsed jalajäljed (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalajälg, pilt illustratiivne
Jalajälg, pilt illustratiivne Foto: SCANPIX

Iidsete inimjalajälgede leidmine on taas hoogu andnud plaanile teha Laetolisse Tansaanias korralik inimkonna ajaloo muuseum.

Leitud jalajäljed on 3,7 miljonit aasta vanad. Need leiti Põhja-Tansaaniast Ngorongoro looduskaitsealalt, vahendab Lonely Planet.

Need on ühed tähtsaimad leiud, mis piirkonnas inimkonna ajaloo kohta on tehtud. Eelmine leid jääb 1978. aastasse, mil sealt leiti samuti jalajäljed. Turismi ja loodusressursside minister Jumanne Maghembe teatas, et uus leid seab Tansaania inimkonna ajaloo uurimises eesotsa.

Jalajäljed säilisid, sest olid surutud vulkaanilise tuha kihti. Maghembe lisas, et leid tõstatas taas vajaduse luua piirkonda korralik muuseum, kus saaks teha ka teadustööd.

Sellega loodetakse ka turismile uut hoogu anda. Selle aasta juulist kehtib seal turismimaks, mida paljud reisisellid pidasid üsna negatiivseks muutuseks. Tavaliselt külastab Tansaaniat igal aastal 1,1 miljonit turisti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles