Turistide veidrad kogemused Hiinas (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lapsed
Hiina lapsed Foto: SCANPIX

Hiina on mitmete imede maa, seal on võimsaid ehitisi ja pikk ajalugu, kuid ka üsna veidrad kombed, millest paljud turistid aru ei suuda saada.

Redditi keskkonnas kirjutavad Hiinat külastanud turistid oma veidratest kogemustest, vahendab Daily Mail.

Hiinlaste komme üksteisele väga lähedal seista on juba üsna laialt tuntud, kuid kui sinna reisida, võib selline trügimine võtta täiesti uued meetmed. Nii võid viisakalt pangaautomaadisabas oodates jääda esimesest viimaseks, sest sinu ja automaadi vahel on lihtsalt liiga palju ruumi.

Kõige enam üllatuti keskkonnas selle üle, kui kuulsaks saavad teistsuguse välimusega inimesed Hiinat külastades. Ühtlasi on valged tihti pikemad kui asiaadid, mistõttu peavad sealsed kohalikud neid tihti korvpalluriteks, vähemalt seda turistide käest sageli küsitakse. Samuti soovitakse võõrastega pidevalt koos pilti teha.

Hiinlased väga palju isiklikust ruumist ei tea, mistõttu on nad ka üsna altid teisi puudutama, kui selleks peaks vähemgi põhjus olema. Selliseks põhjuseks võib pidada näiteks veidrat juukse- või nahavärvi. Ühtlasi teeb hiinlastele nalja ka see, kui karvased valged inimesed olla võivad.

Lisaks käivad hiinlased oma võsukestega üsna vabalt ringi. Kui väikesed põnnid alles õpivad potil käima siis ei vaevuta neile enam mähkmeid alla panema. Selleks tehakse neil lihtsalt püksid jalgevahelt lahti ja nii saavad lapsed oma häda ära teha seal kus vaja, olgu see siis poes, bussis või tänaval.

Kui lastest on sirgunud noored, käivad nende vanemad laste piltidega  turul ja üritavad sealt leida kõige paremat kaaslast, kes nende lapsukese abieluranda viiks.

Kuigi veidraid traditsioone ja kombeid on seal palju, siis on Hiinas ohtralt ka toredat. Suursugused vaatamisväärsused, pikk ajalugu ja imemaitsev toit on vaid väike nimekiri sellest, miks paljud reisijad sinna tagasi ihkavad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles