Kuidas reisivad hobused olümpiamängudele?

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobused olümpial
Hobused olümpial Foto: SCANPIX

Olümpiamängudele Rio de Janeiros on reisinud üle 200 hobuse, kuid nende transportimine pole nii lihtne kui tavalise kohvri kaasa vedamine.

Hobused vajavad lennureisi ajal rohkem hoolt kui inimesed. Nad ei reisi tavalennukites, Riosse jõudsid nad kõik spetsiaalsete tšarterlendudega Emirates SkyCargo Boeing 777 lennukitel, vahendab Lonely Planet.

Igal hobusel on individuaalne kaalulimiit. See pannakse kokku hobuse enda kaalust ning esemetest, mis peavad hobusega kaasa tulema. Nende hulka kuuluvad näiteks veenõud, vaibad ja muud tarvilikud vahendid.

Nende latrid täidetakse rohke saepuruga, sinna lisatakse veenõud, kuhu on lisatud ka veidi õunamahla, neile jäetakse ka süüa ja üks soe tekk. Igal hobusel on mikrokiip ning kõigil on olemas ka pass, kus on kirjas sünniaeg, kõrgus, tõug ja isegi see, kas neid võib pärast surma toiduks kasutada või mitte.

Omanik saab hobuse passis täita lünga, mis viitab sellele, kas looma võib pärast surma tarbida, ning seda otsust hiljem muuta ei ole enam võimalik.

Meeskonnaliikmete hulgas on tosinajagu tallimehi ja veterinaar. Piloodid proovivad alati ka õhkutõusu kiirendust sujuvamalt teha, et hobused liialt ei ehmataks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles