Egiptus käivitas turistide meelitamiseks multimiljonilise projekti (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist kaameli seljas
Turist kaameli seljas Foto: SCANPIX

Egiptus on vaevelnud tõsise turistipuuduse käes, kuid nüüd loodavad sealsed ametivõimud rahvusvahelised reisisellid tagasi meelitada.

Multimiljonilise projekti raames soovitakse paremaks muuta kõiki teenuseid püramiidide piirkonnas. Muuhulgas paigaldatakse püramiidide juurde ohtralt turvaväravaid, et turistid tunneksid end kindlalt ja kaitstuna, vahendab Lonely Planet.

35 miljoni eurone projekt sai alguse juba 2009. aastal ning kui sellega ükskord lõpule jõutakse on püramiidide juures olemas muuhulgas ka suur külastuskeskus ja head parkimisvõimalused. Lisatud on ka ohtralt prügikaste, et kellelgi ei tekiks kiusatust prahti maha visata.

Ka suveniirimüüjad, kes varem püramiidide juures turiste ahistasid ja neilt raha välja petta üritasid, saadetakse nüüd vaatamisväärsuse juurest minema. Kõik, kes soovivad sealkandis midagi müüa, peavad seda tegema ette nähtud aladel.

Mõned monumendid vajavad renoveerimist ning teised, mida kunagi on juba renoveeritud, peab uuest üle vaatama, sest kunagi puudus igasugune seadusandlus ajalooliste paikade kaitsmise suhtes, mistõttu on neid kujusid valesti koheldud ja renoveeritud, rääkis üks ekspertidest.

Lisaks pannakse üles ka nii inglise- kui araabia keelsed sildid, mis keelavad monumentidel ronimist. Püramiidide otsas ronimine lõhub habrast kivi ja Egiptuse valitsus on üritanud tuliselt selle vastu võidelda. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles