Hispaanlased protestivad turistide vastu

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soditud sein
Soditud sein Foto: SCANPIX

Hispaania on saanud turistide hulgas üheks lemmiksihtkohaks, kuid kohalikud ei kannata seda külastajate tulva välja.

Turistid on sel aastal vallutanud Hispaania, sest nii mõnedki teised senised populaarsed kuurordid turvalisuskaalutlustel enam reisijate sihtkohtade hulka ei kuulu. Kohalikud on aga suurest turistivoolust tüdinud ning näitavad seda ka välja, vahendab Daily Mail.

Hiljuti ilmusid ööga Mallorca pealinna majaseintele kirjad «Turistid minge koju. Põgenikud teretulnud», või «Turistid, teie oletegi terroristid».

Hinnanguliselt külastab sel hooajal Hispaaniat kokku 67 miljonit turisti, mis ületab oluliselt ka kohalike arvu. Peamiselt häirivad kohalikke purjus ja halvasti käituvad turistid ning illegaalsed ühiselamud, mis on reisijate majutamiseks avatud.

«Nad tahavad meist teha teemapargi. Paiga, kus õhtul lukustatakse kõik uksed, sest keegi ei ela seal,» kurtis Mallorca olukorda üks kohalik.

Siiski on kohalikud rahul ka selle suure rahahulgaga, mis turistid endaga kaasa toovad ja sihtkohta maha jätavad. Selles piirkonnas sõltub kolmandiku inimeste töö just turismist, mistõttu on see aasta olnud neile erakordselt hea.

Praeguseks on Mallorcal kehtestatud turismimaks ning ametivõimud kaaluvad turistide tuleku piiramist.

Protestiaktsioone on tehtud mujalgi Hispaanias, teiste hulgas ka Barcelonas. Häält on tõstnud ka Ibiza, kus veevarud on otsakorral, sest saar ei suuda nii suurt hulka rahvast joogiveega varustada. Samuti on kohalikud pahameelt avaldanud Veneetsias, sest inimesed kardavad, et turistid rikuvad nende kodulinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles