Kohalikud probleemid, mida turistid ei märka

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogivee puudus
Joogivee puudus Foto: SCANPIX

Riigid üritavad alati külastajatele parimat muljet jätta, mistõttu võivad märkamata jääda mõned probleemid, mis kohalike silmis on üsna teravad.

Kohalikud ei soovi aga vaikida ning on seepärast sotsiaalmeediavõrgustikus Reddit hakanud jagama oma koduriikides tegelikult valitsevaid probleeme, vahendab Daily Mail.

1. Itaalia - ka eestlaste hulgas populaarse puhkusesihtkoha kohta toodi välja, et turistid peavad maffiat mõnevõrra romantiliseks, kuid tegelikult on see suur probleem. Üks kasutaja kirjutas, et maffia ei ole tegev ainult riigi lõunaosas, vaid kontrollib teatud määral majandust kogu Itaalias.

2. Mehhiko - mehhiklased tunnevad, et turistid võiks rohkem märgata nende võitlusi kohalike jõukudega ja korruptsiooniga. Ühtlasi lokkab riigis vägivald. «Vägivald, millega iga päev kokku puutume on lihtsalt kurb. Kuidas saab 43 õpilast lihtsalt ära kaduda? Kuidas ajakirjanikud, kes mainivad korruptsiooni, järsku kaovad või kuidas nad äkitselt surnuna leitakse?», kirjutas üks kohalik Redditis.

3. Tai - tailased tõid suhtlusvõrgustikus välja, et riigis valitseb tegelikult terrorioht, millest laiem avalik nii teadlik ei ole, seda just eriti Tai lõunaosas.

4. Hispaania - sealsed elanikud kurdavad kehva valimissüsteemi üle, mis on nad pikaks ajaks riigipeta jätnud.

5. Austraalia - kuigi kängurud tunduvad väga armsad, siis kohalikele tekitavad nad hulgaliselt probleeme. Nende populatsioon on järjest kasvamas ning oma tegevusega hävitavad nad juba liialt teisi elusolendeid nagu linde ja sisalikke, kirjeldas olukorda üks kohalik.

6. El Salvador - selles väikeses riigis probleeme jätkub. Kohalike sõnul märkavad külastajad ka nälga ja vägivalda, kuid nendest palju hullem on joogivee nappus. Isegi kõige rikkamates piirkondades ei ole pidevalt joogivett, seda antakse majapidamistele vaid jaopärast, sest muidu seda lihtsalt ei jätku, kirjeldas nukrat seisu üks kohalik.

7. Iirimaa - otse meie nina all võitlevad iirlased järjest kasvava narkoprobleemiga. Paljud narkosõltlastest jäävad ka kodutuks, mistõttu elavad nüüd Iirimaa suurlinna tänavatel hulgaliselt kodutuid narkareid.

8. Hiina - parajasti on suurriigis käimas linnastumine ning maalt tulnud inimesed võtavad oma kombed linnadesse kaasa. Nii võib tänavatel näha lapsi, kes lihtsalt keset tänavat oma häda ära ajavad. Nii kirjutab sotsiaalmeedias üks Hiina linnakodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles