Erakordne võimalus: osta tükike Concorde'i lennukist

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Concorde
Concorde Foto: SCANPIX

Erakordne Concorde'i lennuk, mis lendas üle ookeani vaid mõne tunniga, ei ole oma tiibu sirutanud juba 2003. aastast, kuid nüüd on kõigil võimalik osake temast endale saada.

Novembris korraldatakse Prantsusmaal suur oksjon, kus pannakse müüki lennukisse kuulunud esemeid. Muuhulgas saab endale soetada menüüd, istmed või isegi prill-lauad, vahendab Conde Nast Traveler.

Kokku pannakse müüki rohkem kui 1000 erinevat eset Concorde'i lennukitest, mis opereerisid British Airwaysi ja Air France'i kasutuses rohkem kui 27 aastat. Esemed on ka väga erinevas hinnaklassis, mistõttu võib sealt endale meene soetada ka mõni tulihingeline fänn, kel ei ole sadu tuhandeid hinge taga.

Grupp Concorde'i entusiaste, nende hulgas ka piloodid, kogusid nii suurel hulgal raha, et kavatsevad ühe lennuki kogu täiega ära osta ning ühel päeval sellega ka väiksemaid lennuliine opereerima hakata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles