Lennuk tegi pagasiruumi jäänud töötaja tõttu hädamaandumise

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki pagasiruum
Lennuki pagasiruum Foto: SCANPIX

TAAG Angola Airlinesi lennuk tegi hädamaandumise 40 minutit pärast õhkutõusu, sest tekkis kahtlus, et pagasiruumis võib olla üks lennujaama töötajatest.

Lennuk asus teele Portost Portugalist ning pidi lendama Luandasse Angolas. Maapealne personal märkas aga pärast lennuki õhkutõusu ühe töötaja kadumist ning sellest teavitati ka pilooti, kes otsustas teha Lissabonis hädamaandumise, vahendab Travel and Leisure.

Kadunuks jäänud töötaja leitigi lennuki pagasiruumist, kus ta oli luku taga olnud kokku 43 minutit. Lennuk lendas juba kümne kilomeetri kõrgusel ning temperatuur väljas oli sel hetkel miinus 55 kraadi.

Arvatavasti oli töötaja laadimas kaht looma pagasiruumi, kui ta teadvuse kaotas ning seetõttu ei väljunud ka lennukist. Kui ta lõpuks välja pääses, oli ta alajahtunud ning viidi haiglasse, kus ta olukord stabiliseerus.

Lennuk seisis Lissabonis kokku kolm tundi ning sai seejärel oma teed Angolasse jätkata.

See ei ole esimene kord, kui töötaja on jäänud pagasiruumi lõksu. Alaska Airlinesi lennul pidi töötaja seal veetma aga vaid 14 minutit, sest ta oli teadvusel ning tagus tugevasti vastu ruumi seinu ning seda kuulsid piloodid, kes siis kohe ka lennuki tagasi lennuväljale tõid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles