Praami rünnanud kaheksajalale püstitati monument

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksajalale pühendatud monument
Kaheksajalale pühendatud monument Foto: SCANPIX

New Yorki Battery pargis on hiljuti püstitatud monument, mis püüab paljude turistide pilke.

Monument on püstitatud nende inimeste mälestamiseks, kes kaotasid oma elu Cornelius G. Kolffi aurupraami pardal hiidkaheksajala rünnaku tõttu, vahendab Travel Pulse.

Hukkunuid ei tasu siiski leinata, kuna taolise lõpuga tragöödiat pole kunagi juhtunud.

Lugu sai alguse sellest, kui Joseph Reginella vastas oma vennapoja lõpututele küsimustele. Lõbusas tujus mõtles ta välja loo, milles hiidkaheksajalg uputas 60ndatel aastatel praami.

Reginella soovis uurida, kui kergeusklikud inimesed tegelikult on, mistõttu lasi ta õepojale räägitud muinasjutu lahti internetiavarustesse. Sotsiaalmeedia kaasabiga tulid monumenti vaatama tuhanded inimesed. Monumendi juures selgitati neile aga, et tegelikult pole midagi taolist kunagi juhtunud.

Monument kaalub 114 kilo ning see kujutab aurupraami, mida tõmbab endaga põhja hiidkaheksajalg. Kuulujutt on Staten Islandi mälestamismuuseumisse meelitanud ka hulgaliselt turiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles