Vaata, milline näeb välja kuulsate vaatamisväärsuste külastamine tegelikult

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Mona Lisat uudistamas
Turistid Mona Lisat uudistamas Foto: SCANPIX

Kõik on näinud romantilisi pilte Giza püramiididest või Suurest Hiina müürist, kuid tegelikkus ei pruugi nendele piltidele vastata ning kohapeale minnes vaatab vastu üsna tavaline argipäev.

Turistid paljastavad aga millised vaatamisväärsused tegelikult välja näevad. Vaatamata sellele, et nii mõnigi paik ei paista nii romantiline kui ajakirja kaanefotodel, siis tasub neid ikkagi külastada, vahendab Insider. 

1. Suur Hiina müür

Ülerahvastatud Hiina müür
Ülerahvastatud Hiina müür Foto: /©The Image Works / TopFoto

Hiina müürist on tihti näha väga palju romantilisi pilte, kus ümber laiub õnnis tühjus, kuid ilmselt on need pildid kõik töödeldud, sest tavaolukorras on müüril ohtralt rahvast.

2. Giza püramiidid

Giza püramiidid Pizza Huti aknast
Giza püramiidid Pizza Huti aknast Foto: Sang Hoon Kish Kim/Kish Kim/Sipa USA

Tegelikult asuvad püramiidid Kairo linnasüdamele väga lähedal, mitte suures tühjas kõrbes, nagu piltidelt võib tihti tunduda. Nii saabki istuda Pizza Huti söögikohas ja aknast välja vaadates püramiide imetleda.

3. Mona Lisa

Mona Lisa Louvre'i muuseumis
Mona Lisa Louvre'i muuseumis Foto: SCANPIX

Kõik tahaksid kauni iluideaali Mona Lisaga koos pilti teha ja võib jääda mulje, et see on isegi võimalik. Tegelikult on maal aga üsna pisike ning seda varjab alati suur turistimass, mistõttu tuleb ohtralt vaeva näha, et sellele lähedale pääseda.

4. Eiffeli torn

Turistid Eiffeli torni juures
Turistid Eiffeli torni juures Foto: JACKY NAEGELEN/Reuters

Pikad järjekorrad on maailma romantikapealinnas garanteeritud. Seda eriti just Eiffeli torni juures, kus ootamisest väsida ei tohi. Kui sinna minna aga madalhooajal võib külastamine palju sujuvamalt minna.

5. Manneken Pis

Manneken Pis
Manneken Pis Foto: Sergey Subbotin/RIA Novosti

Pissiva poisi purskkaev on Brüsseli sümboliks. Piltidelt jätab ta suure ja võimsa skulptuuri mulje, kuid tegelikult on ta üsna pisike ning asub tavalisel tänavanurgal. 

6. Merineitsi kuju 

Merineitsi kuju Kopenhaagenis
Merineitsi kuju Kopenhaagenis Foto: Nikolai Linares/AFP

Merineitsi kuju on Taani pealinna Kopenhaageni tunnusmärgiks. Jällegi tundub piltidelt, et tegu on võimsa merineitsiga, kes kivi peal istub. Kohale minnes selgub aga, et ta on tegelikult üsna pisikene. Kuju nägemise teevad raskemaks loomulikult ka suured turistihulgad.

7. Vahtkonna vahetus

Vahtkonna vahetus 
Vahtkonna vahetus Foto: Leon Neal/AFP

Buckinghami palee vahtkonna vahetus on tõeline vaatemäng, kuid seda tulevad vaatama hulgaliselt turiste, kes seal olemise mõnevõrra ebamugavaks teevad. Kuna tegu on aga toreda etendusega, tuleks see rahvamass lihtsalt ära kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles