Linn, kus saab räpaka auto eest kopsaka trahvi

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopesu
Autopesu Foto: SCANPIX

Abu Dhabis otsustati teisaldada ning linnast välja viia kõik autod, mis ei vasta puhtusnõuetele.

Teisaldamisest ei pääse ka need, kes pargivad oma autosid eraparklates. Selleks, et oma autot hiljem tagasi saada, tuleb maksta aga üks korralik trahv, vahendab Lonely Planet.

«Iga kuu tehakse trahv ning teisaldatakse umbes 50 sõidukit,» kirjeldas olukorda Abu Dhabi linnavalitsuse esindaja. Ametivõimude sõnul rikuvad mustad autod üldist linnapilti. Siiski ei teisaldata ühtegi autod kohe, vaid kõigepealt saab auto omanik hoiatuse.

Kui linnast leitakse must auto, pannakse esiklaasile hoiatus ning antakse omanikule kolm päeva aega, kas auto linnast minema viia või see puhtaks pesta. Ka trahvi saab alles siis, kui auto reaalselt ka ära viiakse.

Uus seadus tekitab probleeme peamiselt kodanikele, kes viibivad tihti pikaajalistel reisidel. Seetõttu peavad nad vahepeal korraldama oma auto pesemise, kui nad soovivad pääseda 727 eurosest trahvist.

Maist juulini vallutavad Abu Dhabi tihti suured liivatormid, mis jätavad endast maha kihi ka autodele. Linnas on olemas aga ohtralt autopesulaid, kellega saab sõlmida lepingu ning ühtlasi on kodanikel võimalus parkida oma auto ka lennujaama parklasse, soovitas linnavalitsuse esindaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles