Kaart: kuhu viib maailma pikim kruiis? (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma pikim kruiis
Maailma pikim kruiis Foto: SCANPIX

Kui 2017. aastaks on plaanid veel tegemata ning pangakontol on üleliigsed 138 000 eurot, siis võib kätt proovida maailma pikima kruiisiga.

Maailma pikima kruiisi käigus külastatakse kuut kontinenti ning selleks kasutatakse ka seitset erinevat kruiisilaeva. Kokku kestab reis 357 päeva, vahendab Lonely Planet.

Kruiise organiseerib Mundy Cruising, kes viib oma kliendid Lõuna-Ameerikast läbi Euroopa Aasiasse, külastatakse ka Austraaliat, Aafrikat, Antarktikat ja Põhja-Ameerikat. Aastase ringreisi käigus vahetatakse korduvalt ka kruiisilaevasid, mis tagab, et reisijatel ei hakka kunagi ugav.

Iga reisi osa vahel on ka veidi pikem paus, mil kruiisitajatel on võimalus minna koju ja veidi kodust keskkonda nautida ning siis tagasi kruiisilaevale suunduda.

Reis saab alguse 10. jaanuaril Miamist, kust suundutakse edasi Lõuna-Ameerikasse. Muuhulgas külastatakse Machu Picchut, Lunastaja Kristuse kuju, seigeldakse ka Amazoni vihmametsas ning imetletakse Tšiili fjorde. Esimese osa lõpp on 15. aprillil, mil tehakse kahe nädalane paus.

Reisi teine osa saab alguse Ateenast. Siinkandis külastatakse Vahemere piirkonda, Balti riike ja ka Põhjamaid, reis lõppeb aga Inglismaal. Euroopa ringi käigus näevad kliendid ka Peterburi ning Islandi võlusid.

Põhja-Ameerika reis saab alguse Vancouverist ning peatusi tehakse muuhulgas Alaskas, San Franciscos, Costa Ricas, Quebecis ning reisitakse ka läbi Panama kanali.

Austraalia ringreisi käigus avastatakse kuu aega ümbritsevaid saari. Seejärel suundutakse aga juba Aafrikasse, kus külastatakse Dubaid, Madagascarit, Madliive ja Lõuna-Aafrika Vabariiki. Sealt suundutakse juba aga Antarktika avastusretkele.

Reisi viimane ots saab alguse alles 2018. aastal, kui starditakse Singapurist. Reisisellid näevad Hong Kongi, Shanghaid, Indoneesiat, Kambodžat, Taid ja Jaapanit.

Kuigi see kõik tundub väga ahvatlev, siis lisaks ajale, tuleb välja käia ka 138 000 eurot. Selle hinna sees on kõik lennud kruiiside vahel äriklassis ning loomulikult ka kõik kruiisid. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles