TripAdvisor allus rahva survele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delfiinidega ujumine
Delfiinidega ujumine Foto: SCANPIX

TripAdvisor sattus kasutajate suure meelepaha alla, sest nende leheküljel sai osta pileteid ka loomadega seotud atraktsioonidele.

TripAdvisor on üks maailma suurimaid reisilehekülgi, kus saab kirjutada ja lugeda tagasisidet nii hotellide, restoranide kui ka palju muu kohta. Samuti saab sealt osta lennupileteid ning pääsmeid erinevatele atraktsioonidele, vahendab New York Times.

Kasutajad avaldasid aga pahameelt, sest keskkonnas müüdi hulgaliselt pileteid atraktsioonidele, kus hoiti metsikuid loomi vangistuses ning koheldi neid halvasti. Nii sai sealt osta pileteid elevandiga sõitudele, delfiinidega ujumisele ja ohustatud liikidele pai tegemistele.

Loomakaitseorganisatsiooni PETA esindaja sõnul on kõik sellised tegevused loomadele ebameeldivad ning nad kannatavad nii füüsilise kui ka vaimse terrori all.

Lisaks loob TripAdvisor ka eraldi portaali, mis peaks inimesi harima selletaoliste atraktsioonide suhtes. See portaal suunatakse peamiselt neile, kes otsivad keskkonnast loomadega seotud tegevusi. Kõik atraktsioonid jäävad aga lehele alles, kus neid saab endiselt hinnata ja kommenteerida. Siiski on nüüd kõikide selliste lehtede juures ka käpa ikoon, millel klikkides satuvad lugejad harivasse keskkonda.  

Igal aastal külastab loomadele kahjulikke atraktsioone kaks kuni neli miljonit turisti. Ühtlasi ei mainita enamikus tagasisidedes, mis säärastele tegevustele TripAdvisoris antakse, kordagi seda, et see võib olla loomadele kahjulik.

Arvatavasti ei mõtle inimesed sellele, et loomadele liiga tehakse. Pigem lähtutakse loogikast, et kui mõni atraktsioon on lubatud, siis on see seadustega ka reguleeritud. See ei vasta sageli aga tõele, isegi läänemaailmas mitte.

PETA sooviks, et TripAdvisorist kaoks ära ka võimalus osta pileteid loomaaedadesse ja akvaariumitesse, kuid seda sammu reisikeskkond veel ei tee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles