Droonide peletamiseks võetakse kasutusele radikaalsed meetodid (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: SCANPIX

Dubai lennujaam on üks maailma suurimaid ning viimase aasta jooksul on ta pidanud droonide tõttu tegevuse peatama juba kolmel korral.

Iga minut, mil lennujaam on suletud, kaotab lennujaam umbes miljon dollarit. Viimane sulgemine leidis aset oktoobri lõpus ning see kestis kokku 90 minutit. Selle tõttu saadeti teistesse lennujaamadesse 22 lendu, vahendab Travel and Leisure.

Nüüdseks on neil aga hing täis saanud ning Dubai lennujaam asus katsetama droonijahtijat. Tegu on väikese puldiga juhitava lennukiga, mis kinnitab ennast ebaseaduslike droonide külje ning sõidab nendega kaasa.

Selle abil leitakse üles drooni omanik. Jahtija salvestab omaniku koordinaadid ning see info edastatakse politseile. Kui katsetused lähevad edukalt, siis ilmselt võtab lennujaam juba selle aasta lõpuks kasutusele terve jahtijate sõjaväe.

Drooniga Dubais lendamine võib lennutajale kalliks maksma minna. Trahvid algavad 117 eurost, kuid karmimate rikkumiste eest võib rahakotti kergendada ka 24 000 euro võrra.

Pärast oktoobri lõpus aset leidnud intsidenti pöördus Emiratesi lennufirma Dubai linnavõimude poole ning palus teema põhjalikumalt käsile võtta. Enam kui pooled teistesse lennujaamadesse suunatud lennukitest kuulusid Emiratesile.

Hollandis kasutatakse sama eesmärgi täitmiseks aga valgepea-merikotkaid, kes liiga kaugele tükkinud drooni lihtsalt kinni napsavad.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles