Keerulised küsimused, mida stjuardessidelt tööintervjuul küsitakse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stjuardessid
Stjuardessid Foto: SCANPIX

Stjuardessidel tuleb tööintervjuul vastata mitmetele kummalistele küsimustele, millele vastuse leidmine ei pruugi kergete killast olla.

Stjuardessiks pürgijaid on üsna palju, sest kõik tahavad mööda maailma ringi lennata, mistõttu tuleb tõsist vaeva näha, et end konkurentidest paremast küljest näidata, vahendab Travel and Leisure.

Pärast tuhandete sooviavalduste läbivaatamist, kutsutakse kandidaadid intervjuudele. Tehakse lisaks veel ka videointervjuusid, küsimus-vastus sessioone ja kohtutakse ka kandideerijatega isiklikult.

Ülesanded, mis stjuardessidele töövestluste käigus on antud:

1. Loo salongiteade paarile, kes tähistavad oma 50. pulmaaastapäeva - Delta Air Lines

2. Kirjelda kollast värvi kellelegi, kes on pime - Spirit Airlines.

3. Sul on üks vaba koht lennul, kuid viis reisijat, kes seda soovivad: vormis sõjaväelane, rase naine, naine koos vastsündinuga, oluline püsiklient ja mees, kes soovib sõita vaatama oma haiget õde. Kellele sa vaba koha loovutad ning miks? - Northwest Airlines (Delta Air Lines)

4. Ma olen reisija, kes keeldub oma sülearvutit enne õhkutõusu sulgemast, mida sa teed? Tuled ringilt tagasi ja ma ikka ei ole seda sulgenud, mida sa nüüd teed? - United Airlines

5. Kas mäletad mõnda olukorda, kus pidid lubadust murdma. Mis põhjusel sa seda tegid? - JetBlue

6. Mis on rahvusvaheline hädaabi kutsung? - US Airways

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles