Lufthansa tühistas ka neljapäevased lennud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennukid.
Lufthansa lennukid. Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Lufthansa teatas, et tühistab pilootide streigi ühepäevase pikendamise tõttu neljapäeval 912 lendu.

Neljapäevale kavandatud lendude ärajäämine mõjutab 115 000 reisijat. Täna tühistatud 900 lendu mõjutasid juba 100 000 reisijat. 

Streik algas kohaliku aja järgi keskööl vastu kolmapäeva (Eesti aeg kell 1 kolmapäeval) ning mõjutab Lufthansa lende üle terve Saksamaa.

«Lufthansa pakub klientidele ära jäänud lendude eest täielikku rahatagastust või piletite ümberbroneerimist. Võimalik on reis edasi lükata ja valida uus väljumine samasse sihtkohta. Kui edasilükkamine ei ole võimalik (näiteks on reis juba alanud ja on tarvis edasi lennata või koju tagasi pöörduda), siis muudab Lufthansa piletid ümber alternatiivsele lennufirmale, millest eelistatuimad on teised Star Alliance grupi vedajad (nt LOT, SAS, Turkish Airlines jt),» selgitas Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend.

«Juhul kui reisija ei viibi oma elukoha riigis ning on valinud lennuettevõtja pakutud alternatiivse teekonna, mille tõttu jõuab ta sihtkohta planeeritust hiljem, peab lennufirma pakkuma reisijale hoolitsust. Hoolitsuskohustus hõlmab toitlustuse võimaldamist, majutuse pakkumist, kui oodata tuleb üle öö ning ka transporti majutusasutuse ja lennujaama vahel,» selgitas Tarbijakaitseameti kommunikatsiooni ekspert Pille Kalda.

Streik on force majeure ja sestap pole reisijatel õigust saada ettenähtud rahalist kompensatsiooni, täpsustas Saarend.

Teadaolevalt ei ole väga paljud Eesti reisijad streigist puudutatud.

Küll aga võivad mõjutused levida ka reedesesse päeva, kui osapooled ei jõua omavahel kokkuleppele, ütles Wris Reisibüroo turundusjuht Mari-Liis Nõlvak. 

Streiki korraldav ametiühing Vereinigung Cockpit on alates 2014. aasta aprillist korraldanud palgavaidluse tõttu 14 streiki.

Piloodid nõuavad iga-aastast keskmist 3,66-protsendist palgatõusu, mis kataks tagasiulatuvalt ka eelmised viis aastat. Ametiühingu sõnul on pilootide palgad sel perioodil püsinud samal tasemel, samas kui ettevõtte tulu ulatub miljarditesse eurodesse. Ettevõte pakkus aga 2,5-protsendist palgatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles