Traagilise õnnetuse tõttu suletakse maailma kõrgeim veeliumägi (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verrückt
Verrückt Foto: SCANPIX

Schlitterbahn Kansas veepargis suletakse maailma kõige kõrgem liumägi, sest alles hiljuti leidis seal aset traagiline õnnetus.

Augustis suri Verrückti nimelisel veeliumäel kümneaastane Caleb Thomas Schwab, mistõttu on pargi operaatorid otsustanud selle igaveseks sulgeda ja ära lammutada, vahendab Travel and Leisure.

«50 tegutsemisaasta jooksul, kui me oleme pakkunud sõpradele ja peredele meelelahutust, ei ole kunagi midagi nii traagilist juhtunud. Me oleme ka ise lapsevanemad ning vanavanemad ja paljud meist on ka Verrücktil koos oma laste ja lastelastega sõitnud,» seisis veepargi avalduses.

Uurimisest selgus, et Schwab oli kummiparvel koos kahe naisega ning vigastas sõidu ajal oma kaela. Ka kaks naist said kergemaid vigastusi ning nad viidi haiglasse.

«Meie hinnangul on veeliumäe sulgemine ainuke võimalus pärast sellist tragöödiat,» kirjutati avalduses.

Verrückt, mis tähendab saksa keeles segast, on 51,2 meetrit kõrge ehk see on kõrgem kui Vabadussammas Ameerika Ühendriikides. Kiiruseks võib atraktsioonil areneda lausa 80 kilomeetrit tunnis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles