Euroopa kuulsad turismiatraktsioonid, mis tuleks tegelikult vahele jätta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The London Eye
The London Eye Foto: SCANPIX

Euroopas on hulgaliselt turismiatraktsioone, millest mõned väärivad tõesti külastamist, kuid paljud on kuulsaid vaid tugeva turunduskampaania pärast.

Raske on öelda, milliseid atraktsioone ei tasu külastada, sest alati leidub keegi, kellele on just see elamus tervest reisist kõige vahvam. Ühtlasi võtab külastamisrõõmu ära ka üleplaneerimine, mistõttu ei jää piisavalt aega tõeliselt paika nautida, vahendab Insider.

1. The London Eye

Thamesi jõe kaldal asuv hiiglaslik vaateratas on Londonis turiste ligitõmmanud juba 16 aastat. Klaasist kuplitest avanevad küll vaated tervele linnale, kuid pooletunnine sõit maksab umbes 24 eurot, mistõttu ei pruugi need vaated oma hinda väärt olla.

Londonile saab vaateid imetleda ka mujalt. Selleks võiks minna hoopis Tate Modern galeriisse, kust saab sama ilusaid vaateid nautida täiesti tasuta. Kui muuseumid ei ole aga meeltmööda, tuleks minna hoopis Sky Gardenisse, mille väliterrassilt saab täpselt sama elamuse, kui London Eye'lt.

2. Päikeseloojang Oias Santorinil

Kuigi päikeseloojangud Oias on imeilusad, siis ei ole sageli turismimassidega võitlemine, trügimine ning hädavaevu koha leidmine seda ilmselt väärt. Parem oleks minna hoopis mõnele päikeseloojangu kruiisile või veeta see maagiline moment mõnes teises saare linnakeses.

Oia kõikidest hotellidest ei avane vaadet päikeseloojangule merel. Küll aga on suurem tõenäosus saada endale vaatega hotellituba Firas, Firostefanis või Imeroviglis.

3. Pisa torn

Pisa  torni tasub külastada siis, kui reisid lastega. Kui oled aga otsimas romantikat ja ajalugu, tuleks suunduda hoopis 25-minutilise sõitu kaugusele Luccasse. Väike linnake pakub oluliselt rohkem ajalugu ja kindlasti on seal ka vähem rahvast, kellega hea pildi saamise nimel jageleda.

4. Reichstag

Reichstagi leiab igast reisijuhist ning kõik turistid on veendunud, et see on paik, mida peab külastama. Küll aga läheb enamikest reisisellidest mööda tegelik põhjus, miks Reichstagi külastada soovitatakse. Kuigi seal tegutseb riigi parlament, siis selle tööd näha ei saa ja kellegi tähtsaga seal ilmselt kokku ei jookse. Tegelik põhjus, miks seda soovitakse külastada on, et sealt avanevad linnale ilusad vaated.

Seega tuleks vahele jätta pikad järjekorrad ja külastuse reserveerimine ning minna hoopis tänavalõppu Panoramapunkti, Potzdamer Platzil asuvasse 25-korruselisse kõrghoonesse. See on isegi kõrgem kui Reichstag, mistõttu avaneb sealt isegi parem vaade.

5. Guinnessi laohoone

Turistid soovivad Iirimaal alati Guinnessi õlut proovida ning seda tahetakse teha algallika juures, mitte mõnes tavalises pubis. Kuna nii mõtlevad aga enamik turiste, siis on see koht alati pilgeni reisiselle täis ja kohalikust melust ei saa seal väga rääkida.

Selle asemel tuleks siiski sammud seada mõnda väiksemasse pubisse, mida väisavad ka kohalikud. Nii saab lisaks Guinnessile proovida veel mitmeid teisi kohalikke ja käsitööõllesid.

6. Neuschwansteini loss

Turistid, kes suunduvad Münchenisse, on tavaliselt veendunud, et nad soovivad külastada ka lähedalasuvat lossi. Kuigi loss asub linnale üsna lähedal, siis tegelikult tuleb ka sinna kaks tundi autoga sõita. Sinna ei lähe ka ühtegi bussi- ega rongiliini, mistõttu tuleb kindlasti kas rentida auto või liituda mõne turismigrupiga. Lossis ringi vaatamine võtab samuti aega, mistõttu peaks külastamisele arvestama terve päeva.

Kuigi Neuschwansteini loss näeb kaunis välja, siis tema interjöör ei ole teiste lossidega võrreldes midagi erilist. Müncheni kesklinnas on aga Residenzi loss, mille dekoratsioonid on palju võimsamad. Kunagi oli see koduks Baieri eliidile ning sealt leiab arhitektuurinäiteid 16. - 19. sajandini.

7. Notre Dame

Kuigi Nortre Dame on tõeliselt ilus ja tornist avanevad vaated linnale on samuti kaunid, siis sageli on seal nii palju turiste, et kogu selle ilu nägemine ja nautimine tundub võimatuna. Kui soovid massidest põgeneda tuleks suunduda Saint-Denis piirkonda, kus gooti arhitektuur särab oma täies hiilguses.

8. Amalfi rannik

Ei ole kahtlustki, et Amalfi rannik on äärmiselt ilus ning kristallsinised veed kutsuvad ujuma, kuid jällegi tuleb ka seal võidelda enda heaolu eest suurte turistimassidega. Kui soovida aga veidi rahulikumat puhkust, siis tuleks minna teisele poole Itaaliat Puglia rannikule. Seal on ohtralt väiksemaid ja vaiksemaid liivarandasid ja pisikesi linnakesi, kus pakutakse imehäid Itaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles