Rooma jõulupuu on nii kole, et see tuli kaebuste tõttu välja vahetada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgne jõulukuusk
Esialgne jõulukuusk Foto: Commune di Roma

Sajad roomlased kaebasid koleda kuuse üle, mistõttu otsustati linna kuusk välja vahetada.

Sotsiaalmeedias loopis kuuse kohta koledaid sõnu üle tuhande inimese ning nii kutsuti ehitud jõulupuud rõvedaks, kurvaks kui ka häbiväärseks, vahendab The Local.

Peamine probleem oli see, et kuusk oli üsna hõre ning lisaks ei olnud see ka kaunilt ehitud. Nii viidati ka sellele, et kuusk illustreerib suurepäraselt linna üldist eluolu, «auklik ja prügiga täidetud».

Kuna kaebusi tuli juba liialt palju, otsustas linnavalitsus ehted välja vahetada. Nii lisati kuuselatva üks suur ere täht ning ka okstele pandi rohkem valgusteid, et kuusk rõõmsam välja paistaks.

Rooma linnapea väitis eelnevalt, et nii kuusk kui ka ehted on linnale annetatud, mistõttu tuli linnal maksta vaid 15 000 eurot kuuse kohalevedamise ning ülesseadmise eest. Säästetud raha pidi Rooma linn investeerima laste mänguväljakute ja parkide edendamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles