Viis nippi, mis aitavad lennukis mõnusalt magada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukis magamine
Lennukis magamine Foto: SCANPIX

Kui kõik puhkuse juures tundub imeline, peale kümnetunnise lennu, siis ka seda osa annab tegelikult mõnusamaks muuta. 

Lennukis ei ole vaja magada kaheksat tundi, piisaks neljast või viiest tunnist magusast unest, et sihtkohta jõudes oleks palju värskem olla. Travel Pulse pani kokku nimekirja nippidest, mis aitaksid lennukis paremini uinuda.

Summuta tugev heli – leia enda jaoks sobiv abivahend. Mõni armastab kasutada kõrvatroppe, teine panustab jälle korralikele kõrvaklappidele, mis kogu muu maailma müra eemale peletavad. Sagedastele reisijatele on saadaval ka spetsiaalsed magamisklapid, mis on üsna õhukesed, kuid heli sellest siiski läbi ei pääse. Kuna nad ei ole massiivsed, on nendega lihtsam magada.

Peleta ere valgus – silmaklapid on magamisel asendamatud. Nii ei lase sa ligi liigset valgust ega märka kaasreisijate või pardameeskonna pidevat sagimist. Kui üldjuhul uinud kergelt, võib piisata täiesti tavalistest silmaklappidest, mida lennukis jagatakse. Kui kipud vähkrema, peaksid soetama päikeseprillide-laadsed uneprillid, kust kriipsugi valgust läbi ei tule. Kui needki jäävad liialt kohmakaks, on müügil paksude silmapatjadega katted, mis peaksid sobima ka kõige nõudlikumale uinujale.

Leia hea asend – lennukis võib olla üsna keeruline mugavat asendit leida, kuid õigete abivahenditega on see siiski võimalik. Jällegi tuleb katsetada ja leida just see, mis sulle kõige rohkem meeldib. Kõige kompaktsemad on pisikesed kaelapadjad, kuid need ei pruugi tingimata olla kõige mugavamad. Internetiavarustes müüakse ka suuri patju, mille saad endale sülle võtta, seda siis mõnusalt kallistada ja selle otsas tukkuma jääda. Lisaks leiab selliseid agregaate, kuhu saab näo sisse pista, et kael kangeks ei jääks ja pea eri suunas kukkuma ei kipuks.

Võitle külma ja kõvade istmetega – valmistu lennuks juba aegsasti. Ära mine pikale lennukile väga õhukestes riietes, või kui seda teed, võta alati mõni paksem kampsun ja teine paar sokke kaasa. Lennukis on alati jahe ja kui oled väsinud, tunnetad seda eriti tugevalt. Mõne lennufirma istmed võivad samuti olla väga jäigad ja kõvad. Vältimaks istmiku kangeks muutumist, võta kaasa mõni pehme asi, mida enda ja tooli vahele sättida. Nii välistad veel ühe teguri, mis võiks sinu und segada.

Harjuta oma aju – peamine asi on harjutada aju magama jääma hetkel, kui sina seda soovid. Hea nipina toimib õige muusika kuulamine. Kui oled kodus pidevalt magama jäänud teatud muusikavalikut kuulates, siis samu laule ka lennukis mängides soikub aju kergemini unne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles