Galerii: Barcelona elanikud süüdistavad turiste suures hinnatõusus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Barcelona on sageli turistidest pungil, kuid kohalikel on sellest villand ning nad on alustanud protestiaktsioonidega. 

Eelmisel aastal külastas Hispaania suurimat linna umbes 32 miljonit turisti, kuid Barcelonas on elanikke vaid 1,6 miljonit. Turism on kergitanud korterite hindasid, mistõttu peavad kohalikud elama linnast väljas, vahendab news.com.au.

Lisaks selgus linnavolikogu tehtud uuringust, et barcelonalaste arvates ei ole töötus kõige suurem probleem, millega ametivõimud peaksid tegelema, prioriteediks peeti hoopis turismi.

2015. aastal valiti Barcelona linnapeaks Ana Colau, kes lubas võtta ette otsustavaid samme turismi halva mõju pidurdamiseks, et linna ei tabaks Veneetsia saatus. Colau on sisse seadnud juba turistipiirangud tipptunnil kuulsa La Boqueira turu külastamiseks ja arutlusel on ka päevareiside maksustamine.

Lisaks üritatakse piirata majutusplatvormide Airbnb ja HomeAway tegevust, väljastades sadadesse tuhandetesse ulatuvaid trahve litsentsita majutuse pakkumise eest.

Ühtlasi on piiratud litsentside väljastamist ja uute hotellide ehitamist hetkeni, mil turistide arv linnas hakkab taas langema. Seaduse järgi ei tohi kesklinna ehitada ühtegi hotelli ning ka mujale ehitamiseks peab järgima rangeid reegleid.

Äride ja hotellide omanikud on aga veendunud, et sellised sammud turistide arvu ei piira, sest 32 miljonist turistist ööbis linnas vaid kaheksa miljonit, mis tähendab, et enamik inimesi tuli linna vaid üheks päevaks. Seega ei mõjuta tubade arvu piiramine kuidagi külastatavust, vaid ainult seda, kus turistid magavad.

Sel nädalal marssis Barcelona tänavatel 2000 protestijat, kes avaldasid meelt turistide ja järjest tõusvate korterihindade vastu. Siltidelt võis muu hulgas lugeda «Barcelona ei ole müügiks» kirju. Lisaks Barcelonale on turistid viimasel ajal rahulolematust tekitanud veel Baleaari ja Kanaari saarte elanikes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles