Belgias avati maailma esimene sukeldusrestoran

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukelduja
Sukelduja Foto: SCANPIX

Kapselrestoran avati ühes sügavas basseinis, kus sukeldujad teevad tavaliselt esimesi katseid vee all liikumises.

Brüsselis asub NEMO33 bassein, mis on üks sügavamaid sukeldujate treeninguteks mõeldud bassein maailmas. Nüüd lasti restorani põhja väike kapselrestoran, kus sukeldushuvilised saavad nautida omapärast õhtusööki, vahendab Travel and Leisure.

Selleks, et toidulauani jõuda peavad kliendid selga tõmbama sukeldusvarustuse ja laskuma viie meetri sügavusele. Seejärel peavad nad vee all loovutama varustuse ning sisenema kapslisse, kus on üles seatud romantiline laud.

Ka ettekandja peab toidu kohaleviimiseks selga tõmbama hapnikuballooni ja ülejäänud tehnika. Toit jõuab kapslisse spetsiaalsetes veekindlates konteinerites. Kuigi toit serveeritakse purkides, mis ei pruugi olla väga glamuurne, on menüü valik selle eest üsna külluslik.

Muu hulgas leiab restorani menüüst hanemaksapasteedi, homaari ja šampanja. Restorani loojad soovivad avada toidukultuuris uue ukse ning selle ettevalmistamiseks kulus rohkem kui aasta. Siiski ei ole see maailma esimene veealune restoran, kuid seni ei ole kliendid kunagi pidanud laua taha jõudmiseks sukelduma.

Õhtusöögi hind on küll üsna kopsakas, 99 eurot inimese kohta, kuid samas on selle eest saadud elamus ainulaadne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles