Kas puhkusereisi ajal peaks trenni tegema?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkuse ajal oleks hea mõte ka trenni teha.
Puhkuse ajal oleks hea mõte ka trenni teha. Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Scanpix

Kui oled kaalunud pikemaks ära sõita, kas siis plaanid sihtkohas trenni minna või mõtled hoopis trennigraafikusse väikse pausi teha? Selleaastasest Expedia uuringust (Fitness Breaks Study) tuleb välja, et kõik oleneb sinu päritolust.

Uuringus küsitleti 7000 inimese käest, kuidas nad kombineerivad oma trenni- ja reisiplaane, kirjutas Lonely Planet. Kokku oli vastajaid seitsmest riigist – Austraaliast, Kanadast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hispaaniast, Inglismaalt ja Ameerikast.

55 protsendi austraallaste arust on trenn reisimise oluline osa, ka üle poole ameeriklastest nõustus nendega. Kõige vähem pidasid trenni oluliseks inglased (43 protsenti). Osa inimesi on aga veendunud, et puhkusereisi mõte on ikka lõõgastuda, või kui trenni teha, siis igatahes mitte jõusaalis. Kõige rohkem ollakse trenni tegemise vastu Prantsusmaal (23 protsenti). Ainult kümnendik ameeriklastest väidab, et nad ei tee reisi ajal trenni – see on kõikide küsitletud riikide madalaim tulemus.

Nende hulgast, kes trenni teevad, ütles umbes veerand, et põhjuseks on tõenäoliselt sisse söödud ebatervislik toit või on see lihtsalt võimalus uute kohtade avastamiseks. Kõige populaarsemaks treenimise viisiks on lihtsalt jalutamine ja linna avastamine, prantslastele aga meeldib ka joosta.

Kui jutt läheb  jõusaali peale, siis rohkem kui kolmandik ameeriklastest panustab enda sõnul sellele, et majutuskohas on treeningvõimalused olemas, sama ütles aga vaid 14 protsenti prantslastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles