Faktid lennundusmaailma kohta, mida sa enne ei teadnud

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennufirma on maailmas vanuselt viies, see on asutatud 1923.
Finnairi lennufirma on maailmas vanuselt viies, see on asutatud 1923. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Millist lennukanalit mööda lendab kõige rohkem esimese klassi reisijaid? Kas New Yorkist Pariisi? Dubaist Hong Kongi? Los Angelesest Tokyosse? Sa pole õigele vastusele isegi mitte lähedal.

Kõige rohkem on rikkaid reisijaid hoopis kahe Iraani linna, Tabrizi ja Tehani vahel, kirjutas Telegraph. Seda liini teenindab vähetuntud ATA Airlinesi firma. 2015. aasta juunis registreeriti seal kokku 35 646 esimese klassi piletit.

Kõige tihedamini kasutatav lennukanal

Rohkem kui 11 miljonit reisi toimus Lõuna-Koreas Souli ja Jeju linna vahel, mille vahemaa on 450 kilomeetrit.

Kõige rohkem riike teenindav lennufirma

Türgi teenindab kokku 115 riiki, seda on 22 võrra rohkem kui järgmisel konkurendil. Põhjus on asukohas, sest Türgi paikneb mitme olulise tee ristumispunktis – Euroopa, Aasia ja Aafrika.

Kõige rahvarikkam lennujaam

Kõige tihedama inimliiklusega lennujaam on oma kohta hoidnud 1998. aastast saati. Selleks on Hartsfield-Jackson Atlanta rahvusvaheline lennujaam, mis teenindas 2015. aastal rohkem kui 101 miljonit reisijat. Kõige rohkem rahvusvahelisi reisijaid lendab läbi Dubai lennujaama.

Kõige kiiremini kasvav lennufirma

Delhist pisut väljas asuv IndiGo odavlennufirma teenindas 2015. aastal 40,8 miljonit reisijat, 2016. aastal tõusis see arv juba 53 miljonini, mis on 27,5 protsenti rohkem.

Lennufirma, mille reisid hilinevad kõige rohkem

Hainan Airlinesi reisidest jõuab õigel ajal kohale vaid kolmandik. Kõige punktuaalsema lennufirma tiitel läheb aga KLMile, mille lendudest jõuab õigeaegselt kohale peaaegu 90 protsenti.

Lennujaam, kus tühistatakse kõige vähem reise

Seda tabelit juhib Panama City Tocumeni lennujaam, mille reiside ära jätmise protsent on vaid 0,07.

Maailma vanim lennujaam

Maailma vanima lennujaama tiitli saab Marylandi Collage Parki lennujaam, mis asutati 1909. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles