Vaata, mille kohta küsitakse Tourestil tarbijakaitseametilt kõige rohkem

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet sai teate reisifirma makseraskustest.
Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet sai teate reisifirma makseraskustest. Foto: Peeter Langovits

Tarbijakatiseamet on Tourestil kohal, et vastata külastajate küsimustele nii reisimise kui ka kõige muu kohta.

Peamiselt saame messil kahte tüüpi küsimusi: esiteks uuritakse ennatlikult reisiettevõtete kohta ning teiseks räägitakse muudest muredest, millega on kokku puututud, ütles tarbijakaitseameti pressiesindaja Hanna Turetski.

Reisidega seoses küsitakse pigem pakettreiside kohta ja tehakse eeltööd enne reisi ostmist. Kui probleemid on juba tekkinud, on neid nii kindlustuste, lennupiletite ja ka pakettidega. Küsimus on olnud palju ja väga erinevaid, kinnitas Turetski.

Kui sageli inimesed oma õiguseid ei tea või isegi neid teades tarbijakaitseameti poole ei pöördu, siis reisimisega seonduvate probleemide puhul on inimesed altimad abi küsima. «Ilmselt tuleneb see sellest, et reisimisega seotud kulutused on suuremad, kui teiste asjadega,» sõnas ta.

Turetski sõnul on klassikaliseks probleemiks hilinenud või ära jäänud lennud ning seda nii üksikute kui ka pakettreiside osas. Sageli pöördutakse tarbijakaitseametisse ka rahulolu ja toote vastavuse küsimustes.

Võib ette tulla, et klient ei ole rahul tootega, mille ta reisile suundudes sai, väites, et see on erinev sellest, mida talle müüdi. «Oleme näinud kaebuseid, kus inimesed on näinud hotellitoa pilti, millel kardinad olid rohelised, aga kohale läinud ja näinud, et kardinad on punased. Või on lubatud, et rannani on 300 meetrit ja inimene on selle vahemaa ära mõõtnud ja olnud pahane, et vahemaa on 350 meetrit,» kirjeldas Turetski veidi jaburamaid kaebuseid.

Kindlasti tuleb aga palju ka sisulisi kaebuseid, kus tõepoolest toote kvaliteet või teenuste nimekiri ei vasta sellele, mida müüja on lubanud. «Põhiküsimus on suuresti selles, kui palju reisi müüja tarbijale infot annab ja kui tõene see info on,» rääkis Turetski. Aasia kolmetärni hotell ei pruugi vastata meie standarditele, kuid kui müüja on sellest ka kliendile rääkinud, ei tohiks olla probleemi. «Kui ettevõtja on kõik teinud ja informatsioon on edasi antud kirjalikult, siis on probleeme hiljem lihtsam lahendada ja ka probleemi tekkimise võimalus on väiksem».

Viimastel aastatel on tarbijakaitseametis reisimisega seotud probleemid jõudnud sageduse edetabeli etteotsa. Nende osakaalu tõus on tingitud aga ka sellest, et eestlased on hakanud rohkem reisima. Reisimisega seotud kaebused asetsevad edetabeli kolmandal kohal. Esimesel ja teisel kohal on tehnika ja sideteenustega seotud kaebused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles