Tourestil tekitasid suurt huvi Kreeka ja Aasia reisipakkumised

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim messiboks
Parim messiboks Foto: ETFL

Reedest pühapäevani toimunud turismimessil oli üks populaarsemaid sihtkohti Kreeka, mis on viimasel paaril aastal olnud eestlaste meelispuhkekoht, ent silma paistsid ka Bulgaaria ja Horvaatia ning Aasia lennud.

Kreeka populaarsus oli juba ette teada, sinna osteti hästi nii valmispakette kui ka lennupileteid. Samuti lennatakse meelsasti puhkama Horvaatiasse, Bulgaariasse ja Aasiasse, näiteks Taisse, Sri Lankale ja Balile, ütles Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Mariann Lugus.

«Sihtkohtade populaarsuse kaks võtit on ligipääsetavus ja hind – Kreekasse leidub ohtralt nii pakette kui ka pileteid ning hinnatasegi on seal eestlasele täiesti vastuvõetav, samuti Horvaatia, mis on kindlalt juba mitu aastat tõusuteel,» ütles Lugus. «Teine hästi minev kaup on eksootilised sihtkohad, kuhu otsitakse just soodsaid kohale saamise võimalusi. Tourestil müüsime pileteid ja pakette nii Taisse, Tansaaniasse kui ka Vahemere ja Kariibi mere kruiisidele.»

Messil oli tänavu esindatud ligi 500 eksponenti 22 riigist ning Tourest toimus kokku kolmes hallis: peahallis, «Puhka Eestis» hallis ning koostöös Eesti Toiduteega korraldatud «Elamused ja maitsed» hallis, kust võis leida ehedaid maitseid kõikidest Eestimaa nurkadest, lisaks tegutses seal Võrumaa lasteala. Touresti külastas kolme messipäeva jooksul reedest pühapäevani 28 465 inimest. Selle aasta Touresti parimateks stendideks valiti külastajate tagasiside põhjal peahallis Nordica stend ja Puhka Eestis hallis Pärnumaa stend.

Pärnumaa messiboks
Pärnumaa messiboks Foto: ETFL

Mariann Luguse kinnitusel võtsid inimesed hästi vastu tänavused uuendused. ««Reisi targalt» ja «Reisiklubi» jutuväravad meelitasid ligi ohtralt huvilisi, kel oli siiralt hea meel kohtuda Eesti tuntud reisiproffidega, kuulata nende seiklusi, arutada reisimisega seotud küsimusi ja saada hindamatut reisinõu. Oodatult tõid suurima publiku kohale Tiit Pruuli ettekandega Arktika ja Antarktika kohta ning Wend alias Priit Kuusk, kes vaatas sügavalt sisse Gruusia tegelikku olemusse,» märkis Lugus.

Kuigi inimesed soetasid messilt ohtralt soojamaareise, jagus külastajaid ka «Puhka Eestis» halli, kuhu oli koondatud Eesti kõigi 15 maakonna paremad pakkumised. Luguse sõnul on Eestis puhkamine aina kasvav trend, sest juba kaks aastat järjest on siseturism kasvanud seitsme protsendi võrra.

«Selleks, et nautida kvaliteetset puhkust, ei pea lendama kaugele, vaid hästi puhata võib ka siinsamas kodukamaral – kas või paari tunni bussisõidu kaugusel. Traditsiooniliselt olid selgi aastal populaarsed spaapaketid, aga palju küsiti ka kodumaiseid võimalusi aktiivseks puhkuseks ning romantilise nädalalõpu veetmiseks.»

Alates 1991. aastast toimuvat Touresti korraldab Eesti Turismifirmade Liit. Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. Praegu on liidul 74 liiget. Selle aasta maist kuni 2018. aasta maini ollakse Euroopa riikide turismiettevõtete rahvuslikke liite ühendava katusorganisatsiooni ECTAA eesistuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles