Video: õudus, mida elevandid enne turistide vedamist üle peavad elama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piinatud elevant
Piinatud elevant Foto: Save Elephant Foundation Facebook

Tais ja Indias puhkajate hulgas on elevandisõit sageli päevaprogrammi lahutamatuks osaks, kuid sellega tehakse märkamatult liiga loomadele.

Selleks, et elevandid oleks valmis turiste turjal kandma, peavad nad läbi tegema vaimu murdmise ehk spirit crushing protseduuri. Selle käigus võetakse beebielevandid vanemate juurest ära ja neid asutakse murdma.

Murdmise käigus kasutatakse väikeste elevantide peal vägivalda ja neid pekstakse teravate konksudega. Lisaks surutakse nad väikestesse puuridesse ja seotakse tugevalt kinni, nii, et nad ei saa end peaaegu liigutadagi. Loomulikult ei lasta neil sotsialiseeruda liigikaaslastega.

Füüsilisest vägivallast ja eraldatusest elevandi allutamiseks aga veel ei piisa. Selleks, et saavutada tulemus, tuleb elevante pikalt näljutada, neid samal ajal edasi pekstes. Seda protsessi jätkatakse seni, kuni elevant on hirmust valmis järgima kõiki käske.

Videomaterjal võib olla häiriv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles