Galerii: Jaapanis toimus iga-aastane paljaste meeste festival

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani iga-aastasel paljaste meeste festivalil osaleb klassikaliselt 9000 poolpaljast meest, kes võitlevad viirukipakkide eest.

Inimesed kogu Jaapanist reisivad iga aasta veebruaris Okayama linna, et koorida end paljaks ja osaleda Hadaka Matsuril. Noortel meestel on keha katmiseks ainult peapaelad ning niudevööd ja nad rüselevad, et püüda kinni viirukipuntrad, mis hoiavad eemal kurje vaime, vahendab Lonely Planet.

Saidaji Kannon-ini templi katuselt viskab preester alla viirukipulki, mida peetakse õnnistatuteks ja pühadeks. Kõiki, kes suudavad ühe neist kinni püüda ja visata selle üles puidust kasti, saadab aasta jagu õnne.

Pulkade püüdmine ei ole aga üldse rahumeelne, vaid poolpaljad mehed tõuklevad ja kaklevad nende kätte saamise nimel ning tseremoonia kestab rohkem kui tund aega. Isegi kui nad suudavad neljasentimeetrise diameetriga pulgad kinni püüda, ei ole võitlus lõppenud, sest kõrvalseisja võib need käest krabada.

Enne kui mehed võivad templisse siseneda, peavad nad astuma jääkulmadesse basseinidesse, et oma hing puhastada. Seejuures tuleb meeles pidada, et temperatuur võib veebruaris Okayamas langeda miinuskraadidesse.

Festivali peetakse juba 500 aastat ning see sai alguse sellest, kui kummardajad said preestritelt paberist talismane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles