Kümme viga, mida pakkides tavaliselt teed

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakkimine
Pakkimine Foto: SCANPIX

Pakkimine võib tunduda lihtsana, kuid võtab alati omajagu aega ning ühtlasi tehakse üsna palju vigu, mis selle protsessi oluliselt keerulisemaks muudavad. 

Kohvrit pakkides ilmnevad enamikel reisijatel tüüpvead, mida tasuks vältida, et pakkimine oleks efektiivsem ning kohvri sisu oleks puhkusel ka toeks, mitte karistuseks. Insider pani kokku nimekirja kümnest veast, mida pakkimisel teha ei tasuks.

1. Unustad ära lennuturvalisusreeglid

Kui reisid käsipagasiga, pead end kurssi viima ka turvalisusreeglitega. Ei ole midagi tüütumat, kui koos turvamehega kohvrit lahti pakkida, et avastada, et oled kaasa võtnud näiteks küünekäärid. Kindlasti tuleb tähelepanu pöörata ka vedelikele, sest neid ei tohi olla rohkem kui 100 milliliitrit ning kõik peavad mahtuma ühte väiksesse kilekotikesse.

2. Sa ei paki vedelikke korralikult

Lennukis muutub rõhk, mis avaldab mõju ka šampoonidele ja habemeajamisvahtudele. Olenevalt pudelist võib veidi korgi vahelt ikka läbi imbuda ja su riided ära määrida. Seetõttu tuleks alati eraldi kilekottidesse pakkida nii oma pesemisvahendid kui ka riided.

3. Võtad kaasa liiga palju

Hea on olla valmis kõikvõimalikeks juhtumiteks, kuid see ei tähenda, et matkale peaksid igaks juhuks õhtukleidi kaasa võtma. Selleks, et ülepakkimist vältida, mõtle iga päeva riietus läbi. Ära jäta endale valikuvariante, vaid võta kaasa see, mida plaanid selga panna. Kindlasti ära võta kaasa rohkete mustrite või muidu värvi poolest kapriisseid riideid, mida saad kanda näiteks ainult ühe jakiga. Mõtle ka eri kihtidele, juhuks kui peaks jahedaks kiskuma. Nii saad maika peale tõmmata lühikeste varrukatega särgi ja sellele omakorda veel pusa ja jaki.

4. Võtad kaasa liiga suure või liiga raske kohvri

Ükskõik kas reisid käsi- või registreeritava pagasiga, on oluline teada, millised on lennufirma reeglid. Mõni lennufirma lubab registreerida vaid 15 kilo, teine aga 32. Veendu enne, kui lennujaama lähed, et sinu kohver on õiges mahus. Kindlasti ei tohi kohver kaaluda üle 32 kilo, sest siis ei võeta seda pardale isegi siis, kui oled valmis ülekilode eest maksma. Pagasitöötajad lihtsalt ei tohi sellest raskemaid esemeid tõsta.

5. Sa ei kontrolli sihtkoha ilma

Kindlasti kontrolli enne minekut üle, mis ilm sind sihtkohas ootab. Nii saad apsakaid kõige kergemini vältida. Kui ikka sajab vihma ja on tuuline, ei ole mõtet kaunist siidikleiti igaks juhuks kaasa võtta. Panusta ikka sellele, mis aitab vastava ilmaga hakkama saada.

6. Sa ei oska efektiivselt pakkida

Sa viskad asjad lihtsalt kohvrisse, süvenemata korralikult, kuidas oleks neid kõige parem asetada, et kohvrisse mahuks kõige rohkem. Kindel on see, et korralikult voldituna mahub kohvrisse rohkem asju, kui neid lihtsalt sinna visates. Paljud soovitavad riideid kokku rullida, sest nii peaks mahutavus veelgi suurem olema.

7. Sa pakid jalanõusid valesti

Kõige parem viis määrdumist vältida, on panna jalanõud jalanõukottidesse. Kui neid käepärast ei ole, käib ka tavaline kilekott. Kotti aseta need alati nii, et tallad jääksid riietest eemale. Kuna jalanõud on rasked, tuleks need panna kohvri alumisse osasse, et sul oleks mugavam kohvrit ringi kärutada. Kindlasti ei tohiks kaasa võtta liiga palju paare, sest need on rasked ja võtavad ruumi. Võta kaasa jalanõud, mis sobivad mitme riietusega.

8. Jätad ujumisriided maha

Ükskõik kuhu sa reisid, oleks mõistlik  igaks juhuks kaasa võtta ujumisriided, sest kunagi ei või teada, kas teele jääb kuumaveeallikas või hotellis juhtub olema bassein. Lisaks ei võta need ka väga ruumi.

9. Jätad maha mõne väiksema koti

Reisil võib abiks olla näiteks seljakott, kuhu saad oma asjad lihtsasti sisse paigutada. Nii on sul alati kaasas näiteks veepudel, mis palavate sihtkohtade puhul on hädavajalik. Reisi lõpus saad sinna pakkida musta pesu ja sellega ka õrnu asju kohvris kaitsta.

10. Viivitad viimase hetkeni

Kui jätad pakkimise viimase hetkeni, muutub see stressirohkeks. Sa ei suuda enam adekvaatselt mõelda, mida tegelikult vajad ning sul pole piisavalt aega, et mõelda, kuidas kõige paremini asju pakkida. Seega tuleks pakkimisega alustada varem, et saaksid kõik otsused rahulikult läbi kaaluda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles