Colosseumile otsitakse välismaalt juhti

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colosseum
Colosseum Foto: SCANPIX

Itaalia kultuuriminister Dario Franceschini kutsus kõiki üles kandideerima Colosseumi juhataja kohale, kelle aasta palk on 145 000 eurot.

Lisaks kopsakale palgale on juhatajal võimalik saada ka lisatasusid 35 000 euro ulatuses. Vaba töökoht tekkis, kuna muutus selle monumendi töökorraldus. Nüüd vastutab Colosseumi eest kultuuriministeerium ning nemad leiavad, et sel paigal peaks olema ka juhataja, vahendab Telegraph.

Colosseumi külastab aastas umbes 4,5 miljonit turisti. Franceschini loodab, et kandideerimiste avamine ka välismaalastele kiirendab paiga arengut.

Lisaks ühendatakse Colosseumi arholoogiline ala veel ka Rooma Foorumi ja Palatine mäega, mis tähendab, et uuel juhil on Rooma vaatamisväärsuste üle veelgi suurem võim. Juhataja vastutab ka monumendi finantside eest, sealhulgas tulu eest, mis tuleb puletite müügist.

Traditsiooniliselt on kõikide muuseumite ja monumentide kõrged positsioonid olnud itaallaste endi käes, kuid viimase paari aasta jooksul on ka teised välismaalased napsanud kõrgeid kohti Itaalia vaatamisväärsuste juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles