Dubaisse lendamisel kehtivad uued pagasireeglid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagas
Pagas Foto: SCANPIX

Alates 8. märtsist hakkavad Dubaisse lendajatele kehtima uued pagasireeglid, mis küll enamikku reisijaid õnneks siiski ei puuduta. 

Need reisijad, kes lendavad Dubai rahvusvahelisse lennujaama või kasutavad seda ka transiitjaamana, peavad üle vaatama oma kohvri või muu pagasi mõõtmed, vahendab Travel and Leisure.

Selleks, et muuta pagasi käsitlust kiiremaks ja efektiivsemaks, peab kõikidel pagasitel olema vähemalt üks lame pind. Kotte, mis on ebatavalise kujuga või liialt suured, lähtejaamas lennuki pardale ei panda.

«Isegi tehnoloogiliselt kõige arenenumad süsteemid satuvad ebakorrapäraste või liialt suurte kottide tõttu segadusse,» selgitas Dubai lennujaama terminalitoimingute asepresident Ali Angizeh. «Kotid, mis on ümmargused või millel ei ole lamedat pinda, on tavaliselt igasuguste viivituste põhjustajaks».

Need, kelle pagas ei vasta uutele reeglitele, saavad oma asjad tasu eest kastidesse ümber pakkida. Dubai lennujaamas toimib üks maailma suuremaid pagasikäitlussüsteeme. Seal on aktiivselt töös 15 000 kohvrilinti ja 21 000 mootorit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles