Facebook aitab varsti reisi planeerida

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebookis hooletult tegutsemine võib kalliks maksma minna.
Facebookis hooletult tegutsemine võib kalliks maksma minna. Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik/Scanpix

Facebook üritab haaret laiendada ning hakkab kasutajatele pakkuma linnapuhkuse planeerimiseks vajalikku. 

Uue rakenduse City Guide kaudu saab vaadata soovitusi linnades reisimiseks. Iga linnajuht näitab, mida tasub sihtkohas vaadata ja teha. Lisaks näitab linnajuht sõpru, kes on selles paigas juba käinud ning oskab seega ehk anda külastuseks head nõu, vahendab Travel Pulse.

Kogu rakenduse info koondataksegi kokku teiste kasutajate külastustest ning tagasisidest, mis nad on Facebooki vahendusel paikadele jätnud. Iga kasutaja näeb sõprade maha jäetud infot ning lisaks ka eraldi sektsiooni selle kohta, mida kohalikud soovitavad.

Veel on rakendusest näha infot varsti toimuvate ürituste ja populaarsete atraktsioonide kohta. Katsetatakse ka hotellide ja restoranide broneerimissüsteemi rakendamist, millest võib järeldada, et Facebook plaanib rinda pista lausa reisibüroodega.

Praeguseks on rakendus tehtud testimiseks avalikuks vaid valitud publikule ning seega ei ole paljudele küsimustele veel vastuseid. Lahtiseks on jäänud mille järgi Facebook andmeid sorteerib ja prioriteete seab ning kas selles mängivad rolli ka reklaamimaksud või toimib kõik rahvahääletuse baasil.

Veel ei ole ka teada, millal saab rakendus avalikuks kõigile kasutajatele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles